«Πουλάει την Ιντερ η Suning, η τράπεζα Rothschild ψάχνει αγοραστή»

Η Suning ψάχνει επενδυτή στις ΗΠΑ για την Ιντερ ώστε να μπει ρευστό στο ταμείο, αλλά φήμες υποστηρίζουν ότι ψάχνει αγοραστή τελικά.

Πριν λίγες μέρες και συγκεκριμένα την Τετάρτη, είχαμε γράψει για την εντολή που έχει δώσει η Suning, η εταιρία του Ζιανγκ Τζιντόνγκ που έχει τον έλεγχο της Ιντερ, στς τράπεζες ώστε να ψάξουν για επενδυτή στις ΗΠΑ. Να ψάξουν, δηλαδή, για έναν επιχειρηματία που θα είναι διατεθειμένος να αγοράσει το 31,05% των μετοχών, το οποίο αυτή τη στιγμή ανήκει στο fund Lion Rock, βάζοντας ρευστό στο ταμείο του κλαμπ.

Είναι μια απόφαση που πάρθηκε, όπως εξηγούσαμε, λόγω των περιορισμών που έχουν επιβληθεί από την κυβέρνηση της Κίνας σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις στο εξωτερικό και ειδικά στον χώρο του ποδοσφαίρου. Περιορισμοί που προέκυψαν λόγω του κορονοϊού και της αλλαγής των οικονομικών δεδομένων ακόμη και στην Κίνα.

Σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ της Corriere dello Sport, όμως, ο Ζιανγκ Τζιντόνγκ δεν ψάχνει μόνο έναν συμπαίκτη στις ΗΠΑ, αλλά ενδεχομένως ακόμη και αγοραστή για την Ιντερ. Συγκεκριμένα, η εφημερίδα υποστηρίζει ότι οι φήμες που κυκλοφορούν στον χώρο της οικονομίας, θέλουν την τράπεζα Rothschild να έχει πάρει εντολή από τη Suning να ψάξει ακόμη και για επενδυτή που θα είναι διατεθειμένος να αγοράσει το ποσοστό του Ζιανγκ Τζιντόνγκ -δηλαδή το 69%- και να γίνει ο νέος μεγαλομέτοχος των νερατζούρι.

Δύσκολο φαίνεται το να ισχύει κάτι τέτοιο, αλλά από την άλλη είναι και ένα σενάριο που δεν θα πρέπει να αποκλειστεί, αφού κανείς δεν μπορεί να ξέρει ποιες θα είναι οι οριστικές επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία του ποδοσφαίρου και τι αλλαγές θα υπάρξουν στην Κίνα, σε ό,τι αφορά το πλάνο της κυβέρνησης για το ποδόσφαιρο και τις επενδύσεις στο εξωτερικό.

Προς το παρόν πάντως, όπως λένε στο Μιλάνο, στις τάξεις της Ιντερ επικρατεί ηρεμία και η Suning εγγυάται ότι το πλάνο που τέθηκε σε εφαρμογή το 2016 ισχύει ακόμη.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ