Πωλείται η Ιντερ; Οι κινήσεις της Goldman Sachs δείχνουν το μέλλον

Οι συζητήσεις για το μέλλον της Ιντερ επανέρχονται στο προσκήνιο και ο λόγος είναι οι κινήσεις της Goldman Sachs.

Ηταν 20 Μαΐου 2001 όταν οι Νερατζούρι είχαν ανακοινώσει τον δανεισμό 275 εκατ. ευρώ από το Oaktree Capital Group, ένα fund από τις ΗΠΑ. Μια συμφωνία που προβλέπει το εξής: Η Suning θα πρέπει να αποπληρώσει εντός τριετίας αυτό το δάνειο, αλλιώς οι μετοχές θα περάσουν στα χέρια των Αμερικανών. Μια συμφωνία ίδια με αυτή που είχε κάνει ο Γιόνγκχονγκ Λι με το Elliott, όταν αγόραζε τις μετοχές της Μίλαν από τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Και από τη στιγμή που ο Κινέζος δεν μπόρεσε να αποπληρώσει το δάνειο, οι μετοχές του πέρασαν στους Αμερικάνους. Στην περίπτωση της Ιντερ, όμως, φαίνεται ότι τα πράγματα δεν θα γίνουν έτσι.

Αυτό, τουλάχιστον, υποστηρίζει το έγκυρο οικονομικό Μέσο Il Sole 24 Ore. Σύμφωνα, λοιπόν, με το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, τα πράγματα έχουν ως εξής: Το Oaktree Capital Group ενημέρωσε τους Ζιανγκ Τζιντόνγκ και Στίβεν Ζιανγκ ότι -σε αντίθεση με το Elliott- δεν σκοπεύει να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο. Αρα, αν η Suning δεν καταφέρει να αποπληρώσει το δάνειό της, οι Αμερικανοί δεν θα πάρουν τις μετοχές του κλαμπ. Ο μόνος τρόπος, επομένως, για να αποπληρώσουν το δάνειο οι Κινέζοι, θα είναι να πουλήσουν το κλαμπ. Και από τα λεφτά που θα πάρουν για τις μετοχές, θα επιστρέψουν στο Oaktree Capital Group τα 275 εκατ. ευρώ.

Οικονομικά στοιχεία του κλαμπ σε επιχειρήσεις/επενδυτές

Σενάριο το οποίο ενισχύεται, υπογραμμίζει το Il Sole 24 Ore, από τις κινήσεις της Goldman Sachs. Η τράπεζα από τις ΗΠΑ που είχε μεσολαβήσει για το δάνειο των Νερατζούρι, έχει αρχίσει να ψάχνει για αγοραστή του κλαμπ. Ετσι, έχει στείλει σε διάφορες επιχειρήσεις/fund οικονομικά στοιχεία της Ιντερ. Το μέλλον της οποίας παραμένει αβέβαιο, παρά τις διαβεβαιώσεις του Στίβεν Ζιανγκ, αφού τα οικονομικά προβλήματα της Suning δεν λύνονται. Αντιθέτως, σύμφωνα με όσα γράφουν στην Κίνα, επιδεινώνονται εξαιτίας και κάποιων δικαστικών αποφάσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ