Πετάει η Γιουβέντους στο χρηματιστήριο – Η JP Morgan μοιράζει 3,5 δισ. ευρώ στη Super League

Η μετοχή της Γιουβέντους έχει… τρελαθεί στο χρηματιστήριο μετά την ανακοίνωση για τη Super League, την οποία χρηματοδοτεί και η JP Morgan.

Οι στιγμές είναι ιστορικές για το ποδόσφαιρο αφού όλα αλλάζουν. Η ανακοίνωση των 12 ομάδων για τη δημιουργία της Super League προκαλεί… σεισμό και γίνεται αισθητός παντού. Συμπεριλαμβανομένων και των χρηματιτηρίων, φυσικά. Κάτι που αποδεικνύεται και από την εκτίναξη της μετοχής της Γιουβέντους.

Τους τελευταίους μήνες το trend δεν ήταν θετικό για τους Μπιανκονέρι, αλλά τώρα έρχονται τα πάνω-κάτω. Ετσι, σήμερα, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση για τη νέα Λίγκα, η μετοχή της Γιούβε καταγράφει άνοδο της τάξης του 8,54%. Προς το παρόν μάλιστα, όπως αναφέρουν ιταλικά οικονομικά Μέσα, δεν υπάρχει ντόμινο με τις μετοχές των Ρόμα και Λάτσιο.

Αυτό που αναμενόταν, δηλαδή, ήταν ότι θα ανέβαιναν και οι τιμές των δικών τους μετοχών. Αν αποβληθούν, άλλωστε, οι Γιουβέντους – Μίλαν – Ιντερ από το πρωτάθλημα, αλλάζουν τα δεδομένα για τίτλο και έξοδο στο Champions League. Προς το παρόν, όμως, αυτή η προοπτική δεν έχει ανεβάσει τις μετοχές των Τζαλορόσι και των Λατσιάλι.

JP Morgan: 3,5 δισ. ευρώ στη Super League

Την ίδια ώρα, γίνεται γνωστά όλο και περισσότερα για το νέο πρωτάθλημα. Και ένα από τα νέα που ανακοινώθηκαν πριν λίγα λεπτά, αφορά στη χρηματοδότηση και από την JP Morgan. Μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου στηρίζει τη νέα Λίγκα, ανακοινώνοντας ότι μοιράζει άμεσα 3,5 δισ. ευρώ στις ομάδες που συμμετέχουν.

Ποσό που δίνεται για εγκαταστάσεις αλλά και για να καλυφθεί η χασούρα λόγω της πανδημίας. Υπενθυμίζεται ότι είναι εξασφαλισμένα άλλα 4 δισ. ευρώ από τηλεοπτικά δικαιώματα, σύμφωνα με διεθνή ρεπορτάζ.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ