Πάρθηκε η απόφαση – Γύρω από αυτούς θα χτιστεί η νέα Γιουβέντους

Ο αποκλεισμός από την Πόρτο σημαίνει το τέλος μιας εποχής για τη Γιουβέντους, η οποία ετοιμάζεται για μια νέα αρχή.

Ολα τα ωραία, λένε, κάποτε τελειώνουν. Και για τους μπιανκονέρι η τελευταία δεκαετία ήταν πραγματικά ωραία. Βασικά, η Γιούβε πέτυχε πράγματα που δεν θα επαναληφθούν, με βάση τη λογική πάντα. Τα εννιά σερί πρωταθλήματα, τα τέσσερα σερί νταμπλ, όλα τα ρεκόρ που έσπασαν και που δύσκολα θα σπάσουν στο μέλλον. Ολα αυτά, όμως, τελειώνουν τώρα.

Η Γιουβέντους είναι φανερό ότι είναι στο τέλος ενός κύκλου και αρχίζει να δουλεύει για να ανοίξει έναν νέο. Δεν είναι ποτέ μια εύκολη διαδικασία αυτή, δεν είναι κάτι που γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη, αλλά στο Τορίνο λογικά το ξέρουν. Οπως και να έχει, η απόφαση πάρθηκε: Γκρέμισμα και χτίσιμο από την αρχή. Με κάποια “υλικά” να υπάρχουν ήδη και να είναι πολύ καλά.

Τα ρεπορτάζ αξιόπιστων Ιταλών δημοσιογράφων, είτε ασχολούνται με το ρεπορτάζ των μπιανκονέρι είτε όχι, τις τελευταίες ώρες, συμφωνούν σε τρία ονόματα: Φεντερίκο Κιέζα, Ματάις Ντε Λιχτ, Γουέστον ΜακΚένι. Αυτοί οι τρεις, είναι οι μόνοι που σώζονται από τη φετινή σεζόν. Αυτό δεν σημαίνει, προφανώς, ότι θα φύγουν όλοι οι υπόλοιποι. Δεν γίνεται να φύγουν 20 παίκτες και να έρθουν άλλοι τόσοι. Γίνεται, όμως, το να κάνει μια ομάδα ανανέωση.

Μεταγραφές νεαρών με ταλέντο

Αυτό θα επιδιώξει η Γιουβέντους, έχοντας στο επίκεντρο τους τρεις που προαναφέραμε. Ο Κιέζα μαζί με τον Νικολό Μπαρέλα μάλλον είναι οι καλύτεροι Ιταλοί ποδοσφαιριστές αυτή τη στιγμή. Ο Ντε Λιχτ είναι αμυντικός για δέκα χρόνια και ο ΜακΚένι είναι το παράδειγμα ποδοσφαιριστή που αρπάζει την ευκαιρία. Ο Αμερικανός δεν είναι τρελός μπαλαδόρος, μπορεί να μη γίνει μεγάλος χαφ, αλλά φέτος ξεχώρισε. Αρπαξε την ευκαιρία που του δόθηκε και ανταμείφθηκε με την αγορά του.

Ο Ντελ Πιέρο έχρισε τον Κιέζα αυριανό ηγέτη

Στόχος των Τορινέζων πλέον, θα είναι να βρουν κι άλλους τέτοιους. Νεαρούς με ταλέντο, οι οποίοι θα δείξουν ότι μπορούν. Και από εκεί και πέρα, θα τους πλαισιώσουν με πιο έμπειρους. Ο Κιέζα ή ο Ντε Λιχτ, όμως, θα είναι οι ηγέτες της νέας Γιουβέντους που θα χτιστεί. Και αφού αναφερθήκαμε στον Ιταλό, να παραθέσουμε κάτι. Τα λόγια που του είπε ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο, το σύμβολο των μπιανκονέρι, μέσω του Sky Italia μετά τον αποκλεισμό από την Πόρτο.

«Εγώ, Φεντερίκο, θέλω να σου πω μία λέξη: Συγχαρητήρια. Οχι τόσο για τα δύο γκολ, χωρίς φυσικά να τα παραβλέπω. Αλλά γιατί βγήκες σήμερα μπροστά στις κάμερες και στα μικρόφωνα και μίλησες ως ηγέτης. Αν και είσαι νέος μιλάς πολύ ώριμα. Και συγχαρητήρια επειδή έχεις θέληση, όρεξη, πείνα για δουλειά, για να βελτιωθείς. Και νομίζω πως αυτά είναι τα στοιχεία που πρέπει να υπογραμμίζουμε όταν μιλάμε για τη βελτίωση και την ωρίμανση ενός ποδοσφαιριστή. Εσύ δεν είσαι πλέον ο νέος αυτής της ομάδας, αλλά έγινες ένας νεαρός που εκπροσωπεί τη βελτίωση, την ωριμότητα. Μην σταματήσεις ποτέ να θες να βελτιωθείς»…

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ