Παγώνει την Ιντερ ο Ζιανγκ: «Τόσα θα δοθούν για μεταγραφές»

Με τις πωλήσεις των Ασράφ Χακίμι και Ρομέλου Λουκάκου η Ιντερ πήρε πολλά λεφτά, αλλά ο Στίβεν Ζιανγκ δεσμεύει τα περισσότερα από αυτά.

Οταν άρχιζε η μεταγραφική περίοδος, ο ιδιοκτήτης των Νερατζούρι ήταν σαφής προς τον Μπέπε Μαρότα: Στο τέλος Αυγούστου θα πρέπει να υπάρχει κέρδος 70 εκατ. ευρώ. Το γεγονός αυτό, από μόνο του, έδινε το στίγμα. Ηταν γνωστό εξαρχής, δηλαδή, ότι οι Μιλανέζοι θα ξοδέψουν λιγότερα από όσα θα εισπράξουν. Νέα ρεπορτάζ, όμως, τώρα, τονίζουν ότι τελικά θα ξοδευτούν… πάρα πολύ λιγότερα από όσα εισπράχθηκαν.

Συγκεκριμένα, από τις πωλήσεις των Χακίμι και Λουκάκου μπαίνουν στο ταμείο 183 εκατ. ευρώ. Πολλά λεφτά, θεωρητικά, για να αποκτηθούν δύο επιθετικοί και ένας δεξιός μπακ. Στην πράξη, όμως, το διαθέσιμο ποσό είναι πολύ μικρότερο. Για την ακρίβεια, με βάση τις εντολές του Ζιανγκ, η Ιντερ μπορεί να ξοδέψει… 35 εκατ. ευρώ. Το γιατί, το εξηγεί σήμερα η Gazzetta dello Sport, η οποία αναφέρει τα εξής…

Πώς τα 183 γίνονται… 35

Από τα 183 εκατ. ευρώ αφαιρούνται τα 70 που πρέπει να είναι το κέρδος στο τέλος της μεταγραφικής. Αρα μένουν 113. Από αυτά τα 113, πρέπει να αφαιρεθούν 50, τα οποία χρωστάνε οι Νερατζούρι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τον Λουκάκου. Αρα μένουν 63. Από αυτά τα 63, πρέπει να αφαιρεθούν 28, τα οποία οφείλουν οι Μιλανέζοι στη Ρεάλ Μαδρίτης για τον Χακίμι. Αρα μένουν 35.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τη Gazzetta dello Sport, αυτά είναι τα διαθέσιμα λεφτά για δύο επιθετικούς και ένα δεξί μπακ: 35 εκατ. ευρώ. Ο Εντιν Τζέκο, λένε οι Ιταλοί, θα κοστίσει 2 εκατ. ευρώ, τόσα αναμένεται να δοθούν στη Ρόμα. Αρα θα μένουν 33 εκατ. ευρώ για ακόμη έναν επιθετικό και ένα δεξί μπακ. Και όπως καταλαβαίνει ο καθένας, αν όντως είναι έτσι τα πράγματα, ο Μαρότα θα πρέπει να κάνει θαύματα…

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ