Οταν η Μίλαν απολογήθηκε στη Γιουβέντους δίνοντάς της παίκτη

Μπορεί οι Μίλαν και Γιουβέντους να είναι μια ζωή αντίπαλοι στο γήπεδο, αλλά ανάμεσά τους επικρατεί μεγάλος σεβασμός.

Αυτό έχει αποδεχθεί σε διάφορες περιπτώσεις. Οπως, για παράδειγμα, με το Trofeo Berlusconi. Κάθε καλοκαίρι, πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, οι δύο ομάδες κοντράρονταν στο San Siro. Ενα φιλικό 90λεπτο με διαδικασία πέναλτι, αν χρειαζόταν, αφού έπρεπε να βγει νικητής.

Ηταν ένα φιλικό που καθιέρωσε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι και ήθελε συνεχώς ως αντίπαλο τους μπιανκονέρι. Σε ένα τέτοιο παιχνίδι, λοιπόν, αποδείχθηκε ξανά ο σεβασμός που υπήρχε. Ηταν το καλοκαίρι του 2005, η Μίλαν νίκησε με 2-1 και η Γιουβέντους έχασε με τραυματισμό τον Μπουφόν. Τραυματισμός που προέκυψε επειδή τον πάτησε στον ώμο ο Κακά.

Λογικό είναι σε μια τέτοια περίπωση να υπάρξουν νεύρα, στο κάτω-κάτω ήταν φιλικό, αλλά δεν έφτασαν ως εκεί οι Τορινέζοι. Και δεν έφτασαν, επειδή οι Μιλανέζοι συμπεριφέρθηκαν με υποδειγματικό τρόπο. Τερματοφύλακα χάσατε; Τερματοφύλακα θα σας δώσουμε, σκέφτηκαν.

Εντολή Μπερλουσκόνι

Για την ακρίβεια, αυτός που το σκέφτηκε ήταν ο Μπερλουσκόνι, ο οποίος έδωσε αμέσως εντολή: Ο Αμπιάτι θα αγωνιστεί φέτος ως δανεικός τη Γιουβέντους, με τη Μίλαν να τον πληρώνει. Ξέρετε πολλές αντιπαλότητες στις οποίες θα λειτουργούσαν έτσι οι εμπλεκόμενοι;

Και στο Τορίνο, μάλιστα, ο Αμπιάτι ήταν και πολύ καλός, πανηγυρίζοντας στο τέλος της σεζόν το πρωτάθλημα. Με τους ροσονέρι να ακολουθούν στη βαθμολογία… Ο τίτλος, βέβαια, αφαιρέθηκε από τους μπιανκονέρι λόγω του Calciopoli, αλλά τίποτα δεν μπορούσε να αφαιρέσει την αξία της κίνησης του Μπερλουσκόνι.

Ευτυχώς και για τις δύο ομάδες, πάντως, δεν χρειάστηκε να επαναληφθεί κάτι τέτοιο, αφού δεν υπήρξε ξανά κάποιος σοβαρός τραυματισμός στις επόμενες φιλικές αναμετρήσεις τους στα χρόνια που ακολούθησαν. Μέχρι που τελικά η παράδοση του Trofeo Berlusconi έλανε οριστικά τέλος μετά την αποχώρηση του Καβαλιέρε από τη Μίλαν.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ