Οι τρεις εκδοχές πίσω από το θρυλικό σκηνικό με το μηχανάκι στο Μεάτσα

Ηταν 6 Μαΐου 2001 όταν το ιταλικό ποδόσφαιρο έγινε θέμα συζήτησης επειδή ένα μηχανάκι έπεσε από το δεύτερο διάζωμα του Μεάτσα.

Η αλήθεια είναι ότι στο ιταλικό ποδόσφαιρο έχουμε δει πολλά… παλαβά να συμβαίνουν. Αγωνιστικά ή μη. Ποιος μπορούσε να φανταστεί, όμως, ότ θα έβλεπε και μηχανάκι στις εξέδρες; Και μάλιστα στο δεύτερο διάζωμα; Και όχι μόνο αυτό, αλλά να πέφτει κιόλας από το δεύτερο διάζωμα; Κι όμως, στις 6 Μαΐου 2001, έγινε, σε ένα Ιντερ – Αταλάντα που έμεινε στην ιστορία.

Οχι, φυσικά, για αγωνιστικούς λόγους. Οι Νερατζούρι, άλλωστε, είχαν επικρατήσει εύκολα με 3-0. Εμεινε στην ιστορία για το θρυλικό σκηνικό που προαναφέραμε. Μοναδικό στα χρονικά για το ιταλικό ποδόσφαιρο… Γιατί, όμως, έγινε αυτό; Τι ήταν αυτό που ώθησε τους οπαδούς της Ιντερ σε μια τέτοια κίνηση; Στο πέρασμα των χρόνων, μέσα από οπαδικά φόρουμ, τρεις είναι οι εκδοχές που έχουν επικρατήσει. Και σας τις μεταφέρουμε…

Η 1η εκδοχή…

Οι οπαδοί της Αταλάντα πήγαν στο Μεάτσα με μηχανάκια και ήρθαν σε επαφή με αυτούς της Ιντερ. Πριν η κατάσταση ξεφύγει όμως, υπήρξε επέμβαση της αστυνομίας. Πάνω στον πανικό τους, λοιπόν, για να αποφύγουν μπλεξίματα με την αστυνομία, οι οπαδοί μπαίνουν στις εξέδρες. Οι τιφόζι της Ιντερ, σύμφωνα με αυτή την εκδοχή, πήραν το μηχανάκι του επικεφαλής αυτών της Αταλάντα. Ο σκοπός τους; Να το εμφανίσουν στο δεύτερο ημίχρονο, προς το τέλος του ματς, όταν όλες οι πόρτες ήταν ανοιχτές και έμπαινε-εβγαινε όποιος ήθελε χωρίς έλεγχο, σαν «τρόπαιο». Σύμφωνα με αυτή την εκδοχή, το μηχανάκι έπεσε επειδή… τους γλίστρησε.

Η 2η εκδοχή…

Οι οπαδοί της Αταλάντα εμφανίστηκαν… έτοιμοι στο Μεάτσα και πριν το ματς έκλεψαν τρία κασκόλ, δύο σημαίες και κυρίως ένα πανό από αυτούς της Ιντερ. Σύμφωνα με αυτή την εκδοχή, οι οπαδοί των Μιλανέζων άρπαξαν ένα από τα μηχανάκια των Μπεργκαμάσκι με σκοπό όντως να το πετάξουν από το δεύτερο διάζωμα. Σαν αντίποινα για το πανό και τις σημαίες.

Η 3η εκδοχή…

Οι οπαδοί της Ιντερ περίμεναν αυτούς της Αταλάντα, έκαναν ντου σε έναν εξ αυτών και του πήραν το μηχανάκι. Οπως στην 1η εκδοχή, έτσι και εδώ, ο στόχος δεν ήταν να το πετάξουν από το δεύτερο διάζωμα. Μόνο να το δείξουν σαν «λάφυρο». Τους έφυγε από τα χέρια όμως και έπεσε.

Ο,τι από τα τρία κι αν ισχύει, η ουσία δεν αλλάζει. Πρόκειται για ένα θρυλικό σκηνικό για το ιταλικό ποδόσφαιρο. Ενα σκηνικό που δύσκολα μπορεί να ξεπεραστεί την ώρα ενός αγώνα, εκτός κι αν κάποιος ρίξει… αυτοκίνητο κάποια στιγμή.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ