Οι δηλώσεις του Πίρλο μετά τη νέα γκέλα της Γιουβέντους

Η Γιουβέντους έμεινε στο 1-1 με τη Βερόνα στο Bentegodi αν και προηγήθηκε, με τον Αντρέα Πίρλο να εξηγεί το πώς και το γιατί.

Ηταν ένα ματς κρίσιμο για τους μπιανκονέρι και δύσκολο. Λόγω των πολλών απουσιών τους, αλλά και λόγω του αντιπάλου. Η Ελλάς είχε κάνει ζημιά στους μπιανκονέρι και στον πρώτο γύρο, οπότε είχε προειδοποιήσει. Και τώρα τους έκανε ξανά, αφήνοντας τους -μάλλον- έξω από τη μάχη του τίτλου.

Οι Τορινέζοι προηγήθηκαν στη Βερόνα αλλά δεν κατάφεραν να κρατήσουν το αποτέλεσμα, με τον προπονητή τους να εξηγεί το γιατί.

Τα κυριότερα από όσα είπε ο Πίρλο μετά τη νέα γκέλα της Γιουβέντους…

Για το πόσο εκνευρίστηκε επειδή η Γιούβε δέχθηκε το γκολ σε μια στιγμή που ήλεγχε το ματς: «Το ξέραμε ότι θα ήταν δύσκολο παιχνίδι. Το προσεγγίσαμε σωστά, προηγηθήκαμε, αλλά δεν κρατήσαμε το αποτέλεσμα. Μας έλειψε η επιθετικότητα, ειδικά στη φάση του 1-1, έπρεπε να μην τον αφήσουμε να σεντράρει. Είναι μικρές λεπτομέρειες που δυστυχώς οι νεαροί και άπειροι παίκτες δεν αντιλαμβάνονται ακόμη. Αυτές, όμως, κάνουν τη διαφορά και σου δίνουν τους τρεις βαθμούς».

Για το αν έλειψε η προσωπικότητα προς το τέλος του αγώνα: «Οταν προηγείσαι σε τέτοια ματς πρέπει να νικάς. Σίγουρα έλειπαν πολλοί έμπειροι παίκτες. Είχαμε πολλούς νεαρούς, άρα λίγους έμπειρους που καταλάβαιναν την κάθε στιγμή του παιχνιδιού. Ζήτησα από τον Κριστιάνο και τον Αλεξ να μιλάνε συνεχώς στους άλλους για να τους κάνουν να καταλάβουν. Κρίμα που αφήσαμε δύο βαθμούς, γιατί το πιο δύσκολο σήμερα ήταν το να προηγηθούμε. Εμείς προηγηθήκαμε αλλά δεν το εκμεταλλευτήκαμε».

Για το αν σκέφτηκε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού να γυρίσει σε άμυνα τεσσάρων: «Ναι, το σκέφτηκα, αλλά στον πάγκο δεν είχα τους παίκτες. Ηθελα να αλλάξω αλλά κοιτούσα στον πάγκο και έβλεπα ότι δεν είχαμε τους παίκτες. Μετά το 60′ είχε αρχίσει να φαίνεται η κούραση, το είχαμε προβλέψει».

Για την κούραση: «Ξέραμε ότι η ένταση της Βερόνα θα μας έκανε να ξοδέψουμε ενέργεια. Δεν είναι εύκολο όταν έχεις έναν παίκτη συνεχώς πάνω σου. Σε ένα γήπεδο, μάλιστα, που δεν ήταν και στην καλύτερη κατάσταση. Οταν, επομένως, η μπάλα δεν έρχεται καλά σε σένα και έχεις και παίκτη πάνω σου, κουράζεσαι διπλά. Παίζουμε πολλά ματς, συνεχόμενα, λείπουν πολλοί παίκτες, άρα η κούραση είναι λογική. Και όταν υπάρχει κούραση, χάνεις το καθαρό μυαλό και δεν κάνεις τη σωστή επιλογή».

Το προβάδισμα της Ιντερ και η εξάρτηση από τον Ρονάλντο

Για το ότι η Ιντερ μπορεί να πάει στο +10 και για το ότι η συνέχεια θα είναι δύσκολη σε Ιταλία και Ευρώπη: «Από την αρχή της σεζόν παίζουμε κάθε τρεις μέρες, οπότε αυτό θα το συνηθίσουμε. Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και θα δούμε αργότερα σε ποιο σημείο βρισκόμαστε».

Για το αν η ομάδα εξαρτάται πολύ από τον Ρονάλντο στην επίθεση: «Θα ήταν καλά αν είχαμε διαθέσιμους τους Ντιμπάλα και Μοράτα, αλλά είμαστε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Θα προσπαθήσουμε να δουλέψουμε καλά με όσους έχουμε στη διάθεσή μας».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ