Οι δηλώσεις του Πιόλι μετά τη χοντρή γκέλα της Μίλαν

Η Μίλαν έμεινε στο 0-0 με την Κάλιαρι και κινδυνεύει να μείνει εκτός 4άδας, με τον Στέφανο Πιόλι να εξηγεί το γιατί.

Ηταν το πιο σημαντικό παιχνίδι της τελευταίας 7ετίας. Αυτό που θα έβαζε ξανά τους Ροσονέρι στη διοργάνωση των μεγάλων ομάδων. Αυτό που θα τους επέτρεπε να επιστρέψουν «σπίτι» τους, όπως έγραψαν οι Ιταλοί. Η Μίλαν, όμως, γκέλαρε και ο Πιόλι αναφέρθηκε στους λόγους που έγινε αυτό. Τονίζοντας, στο τέλος, ότι αν η ομάδα μείνει εκτός 4άδας, θα είναι σίγουρα απογοήτευση αλλά όχι αποτυχία.

Αναλυτικά όσα είπε ο Πιόλι στο Sky Italia…

Σκέφτεστε ήδη το επόμενο ματς;

«Ετσι πρέπει να είναι. Δεν έχει νόημα τώρα να σκεφτούμε τι θα μπορούσαμε να κάνουμε σήμερα. Δεν ήταν καλή βραδιά, δεν είχαμε ρυθμό και ποιότητα στο παιχνίδι μας. Και κόντρα στη Γιουβέντους, όπως θα είναι με την Αταλάντα, ήταν “τελικός” και αποδείξαμε ότι μπορούμε».

Τι πήγε στραβά;

«Για το σημερινό παιχνίδι νιώσαμε όλα τα συναισθήματα. Ξέραμε ότι με νίκη θα κρίνονταν τα πάντα, οπότε υπήρχε λίγη πίεση. Ισως υπήρχε και η αίσθηση ότι όπως και να έχει θα νικήσουμε. Θα μπορούσαμε να κυκλοφορούμε πιο γρήγορα τη μπάλα για να δημιουργήσουμε καλύτερες προϋποθέσεις».

Πιστεύεις στη μοίρα; Αυτή η πορεία άρχισε και μπορεί να τελειώσει κόντρα στην Αταλάντα…

«Αυτός ο κύκλος σίγουρα θα κλείσει γιατί είναι το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν. Απόψε υπάρχει μεγάλη απογοήτευση, από αύριο το πρωί θα αρχίσουμε τη δουλειά ξανά. Η Αταλάντα είναι ο μόνος αντίπαλος υψηλού επιπέδου που δεν έχουμε νικήσει σε αυτόν τον 1,5 χρόνο που είμαι εδώ. Είναι πολύ δυνατή ομάδα. Θα προετοιμαστούμε για να τα καταφέρουμε».

Για ποιο λόγο δεν νικήσατε σήμερα;

«Η Κάλιαρι ήταν πιο χαλαρή όταν έμαθε το απόγευμα ότι σώθηκε οριστικά. Εμείς, από την άλλη, ήμασταν σίγουροι ότι θα γίνει. Οτι με κάποιον τρόπο, όπως και να έχει, θα νικήσουμε. Αν δεν προσεγγίσεις σωστά το ματς, όμως, δεν νικάς. Αν δεν έχεις και λίγη τύχη όταν δεν είναι η βραδιά σου, δεν νικάς».

Οι αλλαγές;

«Εβγαλα τον Μπενασέρ για να είμαστε πιο δυναμικοί και στο κέντρο, στις στημένες φάσεις. Ο Μάντζουκιτς είχε πολλά προβλήματα και σήμερα το πρωί μπήκε στην αποστολή την τελευταία στιγμή. Δεν μπορούσε να παίξει περισσότερο».

Λείπει ένας αντι-Ιμπρα;

«Ναι, αλλά θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στις εκτιμήσεις μας. Στα τελευταία δύο παιχνίδια δεν υπήρχε ο Ιμπρα. Ακουγα ότι είμαστε εξαρτημένοι από τον Ζλάταν, τώρα ακούω ότι παίζουμε καλύτερα χωρίς αυτόν. Ο Μάντζουκιτς αποκτήθηκε για αναπληρωματικός του Ιμπρα. Από όταν ήρθε, όμως, του πήγαν όλα στραβά και ήταν λίγες φορές διαθέσιμος. Σήμερα δεν χάσαμε βαθμούς επειδή έλειπε ο Ζλάταν. Σήμερα ήρθαμε ισοπαλία επειδή η συνολική εμφάνιση ήταν νευρική, χωρίς ρυθμό. Οταν δεν έχεις ρυθμό και ποιότητα στο παιχνίδι βοηθάς τον αντίπαλο, ο οποίος αμύνθηκε καλά».

Θα αλλάξει τη σεζόν η 4η ή η 5η θέση;

«Ναι. Για το πρωτάθλημα που έχουμε κάνει, το να μην τερματίσουμε στην πρώτη 4άδα θα είναι σίγουρα απογοήτευση. Οχι αποτυχία όμως. Φέτος βάλαμε τις βάσεις για μια Μίλαν νικήτρια στο μέλλον».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ