Οι απίθανες προλήψεις του Μαουρίτσιο Σάρι που έμειναν στην ιστορία

Ο Μαουρίτσιο Σάρι είναι τους από τους πιο γνωστούς προληπτικούς στο ιταλικό ποδόσφαιρο και τα παρακάτω γεγονότα το αποδεικνύουν.

Η πορεία του στο ποδόσφαιρο, ούτως ή άλλως, δεν είναι και η πιο συνηθισμένη. Γνωστή η ιστορία για το πώς παράτησε τη δουλειά του στην τράπεζα για να κυνηγήσει το όνειρο. Και το έκανε πραγματικότητα. Γεγονός για το οποίο του αξίζουν μόνο χειροκροτήματα. Οπως και σε οποιονδήποτε πετυχαίνει κάτι μέσα από σκληρή δουλειά. Ο ίδιος, όμως, πιστεύει ότι δεν είναι μόνο αυτό το απαραίτητο συστατιστικό για να πετύχεις. Θεωρεί ότι πρέπει να υπάρχει και τύχη. Και για να την… εξασφαλίσει, είναι ικανός να κάνει τα πάντα.

Αυτό το απέδειξε από νωρίς. Ναπολιτάνος στην καταγωγή, ήταν μάλλον σίγουρο ότι ο Σάρι θα γινόταν προληπτικός. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί, όμως, μέχρι πού θα έφταναν οι προλήψεις του. Ενα πρώτο, δυνατό, μήνυμα όμως, ήρθε την τριετία 2000-03. Τότε, ήταν προπονητής της Σανσοβίνο. Και εξέπληξε τους πάντες με ένα συγκεκριμένο κόλλημα: Σε κάθε ταξίδι, οδικώς, προς την πόλη του αντιπάλου, ο Σάρι άναβε ένα τσιγάρο σε κάθε… ζιγκ-ζαγκ.

Αγνωστο γιατί, αλλά το έκανε. Σε κάθε ταξίδι και σε κάθε στροφή. Και μην πει κανείς ότι είναι υπερβολικό το να ανάβει κάθε τόσο τσιγάρο… Επί χρόνια, άλλωστε, ο νέος προπονητής της Λάτσιο καπνίζει 60 τη μέρα! Στην επόμενη ομάδα του, τη Σαντζοβανέζε, ξεπέρασε τον εαυτό του: Την ημέρα μιας σημαντικής νίκης, ο Σάρι θυμήθηκε ότι δεν είχε κόψει τα νύχια των ποδιών του. Αυτό ήταν… Σταμάτησε να τα κόβει μέχρι να έρθει ένα άσχημο αποτέλεσμα! Και μέχρι να του πει ο γιατρός της ομάδας ότι θα έχει πρόβλημα αν συνεχίσει έτσι…

Μαύρο σορτς, μαύρα παπούτσια και… πίτσα μαγκαρίτα

Μετά από αυτό, το να πίνει τρεις καφέδες πριν από κάθε αγώνα, μοιάζει με… τίποτα. Οπως και το γεγονός ότι στην Εμπολι, όταν άρχισε να γίνεται γνωστός, έβαλε τους παίκτες του να βάψουν μαύρα τα παπούτσια τους. Παρένθεση: Με το μαύρο έχει ένα θέμα, γιατί στην Πεσκάρα, κάποτε, η ομάδα νίκησε με τον ίδιο να φοράει μαύρο σορτς στον πάγκο. Καταλαβαίνει ο καθένας, επομένως, ότι μέχρι να σταματήσει το σερί, ο Σάρι ήταν με μαύρο σορτς στον πάγκο.

Μεγαλώνοντας, πιθανώς κάποιες από τις προλήψεις που είχε κάποτε, να τις ξεπέρασε. Κάποιες άλλες, όμως, ποτέ. Ο Ιταλός προπονητής δεν ακουμπάει ποτέ και για κανένα λόγο τη μπάλα την ώρα του αγώνα. Ακόμη κι αν πάει προς αυτόν με ταχύτητα, θα κάνει τα πάντα για να την αποφύγει. Επίσης, ποτέ δεν περνάει τη γραμμή του γηπέδου. Ακόμη κι αν φορτώσει αδιανόητα, μπορεί να κάνει οτιδήποτε εκτός από το να μπει στο γήπεδο.

Εννοείται, φυσικά, ότι η ομάδα του αλλάζει πάντα ξενοδοχείο στο οποίο καταλύει η αποστολή, αν την προηγούμενη φορά το αποτέλεσμα ήταν άσχημο. Είναι πιο χαλαρός σε ό,τι αφορά τη διατροφή των παικτών όμως, αφού κάποτε στην Εμπολι συνιστούσε πίτσα μαργκαρίτα. Δεν έχει διευκρινιστεί ο λόγος, αλλά αν υποθέσει κανείς ότι αυτό είχαν φάει πριν κάνουν μια νίκη, μάλλον μέσα θα πέσει…

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ