Οι 5 κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον της πρωταθλήτριας Ιντερ

Ο Στίβεν Ζιανγκ αναμένεται στο Μιλάνο τις επόμενες εβδομάδες και θα πρέπει να πάρει πέντε κρίσιμες αποφάσεις που θα επηρεάσουν το μέλλον της Ιντερ.

Ο πρόεδρος των Νερατζούρι λείπει από τις αρχές Οκτωβρίου. Τότε ήταν που επέστρεψε στην Κίνα και παραμένει εκεί, εν μέσω καραντίνας και πολλών οικονομικών θεμάτων της Suning που έπρεπε να λυθούν. Αυτά, βέβαια, δεν έχουν λυθεί ακόμη, αλλά ο Στίβεν Ζιανγκ δεν μπορεί να περιμένει άλλο. Θέλει σαν τρελός να επιστρέψει στο Μιλάνο και θα το κάνει τις προσεχείς εβδομάδες.

Το πότε ακριβώς, παραμένει άγνωστο. Αυτό που ξέρουν όλοι, είναι ότι στις 23 Μαΐου θα πανηγυρίζει με την ομάδα και το τρόπαιο του πρωταθλητή. Και μόλις κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, θα είναι η ώρα των αποφάσεων. Κρίσιμων αποφάσεων, οι οποίες θα επηρεάσουν σε πολύ μεγάλο, αν όχι απόλυτο, βαθμό το μέλλον της Ιντερ.

Ας δούμε, λοιπόν, ποια είναι αυτά τα πέντε θέματα στα οποία εστιάζει ο ιταλικός Τύπος…

Η χρηματοδότηση…

Το θέμα είναι γνωστό, πλέον, σε όλους. Η Suning δεν μπορεί να επενδύσει όσα θα ήθελε λόγω των περιορισμών που επιβλήθηκαν από την κινεζική κυβέρνηση. Οι Νερατζούρι, όμως, δεν μπορούν να περιμένουν πότε και αν θα γίνει αναστολή των περιορισμών. Τα οικονομικά πιέζουν πολύ το κλαμπ και ο πρόεδρος καλείται να αποφασίσει τι θα γίνει. Πιθανότερο σενάριο, η είσοδος ενός αμερικανικού fund, με το Fortress να έχει προβάδισμα.

Αυτοί, όπως φαίνεται, θα βάλουν λεφτά στο ταμείο του κλαμπ και θα αγοράσουν το 31,05% των μετοχών. Ποσοστό που προς το παρόν κατέχει το Lion Rock, ένα fund από το Χονγκ-Κονγκ, το οποίο έχει άριστες σχέσεις με τη Suning.

Το νέο γήπεδο…

Ο δήμαρχος του Μιλάνο ήταν σαφής πριν λίγους μήνες: Αν η Ιντερ δεν ξεκαθαρίσει το ποιος θα είναι ο ιδιοκτήτης της τα προσεχή χρόνια, το πρότζεκτ θα σταματήσει. Αυτό, όμως, είναι κάτι που δεν θέλει να σκέφτεται η Μίλαν, η συνέταιρος στο θέμα του νέου γηπέδου. Με τα οικονομικά δεδομένα που ισχύουν αυτή τη στιγμή για τη Suning, είναι δύσκολο να προχωρήσει για νέο γήπεδο. Αυτό, όμως, θεωρείται απαραίτητο σύμφωνα με όλες τις μελέτες του κλαμπ το προηγούμενο διάστημα.

Ο Ζιανγκ, επομένως, θα αποφασίσει αν το θέμα θα προχωρήσει ή θα μπει στον πάγο. Ελπίζοντας ότι η κυβέρνηση της Κίνας θα είναι πιο ανοιχτή σε μια τόσο σημαντική επένδυση.

Ο βασικός χορηγός…

Η συμφωνία με την Pirelli, η οποία είναι ο κύριος χορηγός στη φανέλα από το 1995, λήγει. Είναι ένα τέλος εποχής και έρχεται με απόφαση της Ιντερ. Ο Ζιανγκ έχε πει αρκετές φορές ότι οι Νερατζούρι πρέπει να βρουν χορηγό που θα δίνει πολλά περισσότερα λεφτά. Το παράδειγμα προς μίμηση σε αυτή την περίπτωση είναι η Γιουβέντους, η οποία παίρνει πλέον 50 εκατ. ευρώ από την Jeep. Οι Μιλανέζοι ξέρουν ότι δεν μπορούν, τουλάχιστον προς το παρόν, να φτάσουν σε αυτό το ποσό.

Στόχος τους, όμως, είναι να πάνε στα 25-30 εκατ. ευρώ. Εύκολο; Με την οικονομική κατάσταση που επικρατεί γενικά στο ποδόσφαιρο, όχι. Και γι’ αυτό αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα για τον Ζιανγκ να βρει αυτά τα λεφτά. Σίγουρα, πάντως, θα βοηθήσει το γεγονός ότι η Ιντερ θα είναι, εκτός κι αν συμβούν τρελά πράγματα, πρωταθλήτρια στο τέλος της σεζόν.

Το ποδοσφαιρικό πρότζεκτ…

Το οικονομικό θέμα προφανώς αποτελεί προτεραιότητα για τους Μιλανέζους, αλλά υπάρχει και το αθλητικό κομμάτι. Το καθαρά ποδοσφαιρικό. Οταν οι Νερατζούρι συμφωνούσαν με τον Αντόνιο Κόντε το καλοκαίρι του 2019, το πρότζεκτ ήταν σαφές: Η επιστροφή στην κορυφή. Με αυτό, όπως όλα δείχνουν, να επιτυγχάνεται φέτος, η Ιντερ πρέπει να κοιτάξει το «αύριο». Το επόμενο βήμα. Να αποφασίσει, δηλαδή, τι θέλει να πετύχει και πώς.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, δεν θα ήταν δύσκολο να χαράξει η ιδιοκτησία του κλαμπ το επόμενο πλάνο. Τώρα όμως, με την πανδημία και τις οικονομικές επιπτώσεις, οι συνθήκες δεν είναι φυσιολογικές. Και οι Νερατζούρι θα πρέπει να αποφασίσουν τις φιλοδοξίες τους με βάση τα οικονομικά δεδομένα που επικρατούν.

Το κεφάλαιο Κόντε…

Ο προπονητής υπέγραψε το 2019 με στόχο να κάνει πρωταθλήτρια την Ιντερ και θα το καταφέρει στη δεύτερη χρονιά του συμβολαίου του. Στο οποίο προβλέπεται και τρίτη και μάλιστα με αύξηση: Από τα 12 εκατ. ευρώ ετησίως, ο Κόντε θα πάει στα 13,5. Ο ίδιος, όμως, δεν συμβιβάζεται με αυτό. Με το υπάρχον συμβόλαιο, δηλαδή. Επιθυμεί την ανανέωσή του, να συνεχίσει να δουλεύει στους Μιλανέζους νιώθοντας πιο δυνατός, πιο εξασφαλισμένος. Τακτική που συνηθίζει, αφού και στη Γιουβέντους μετά το πρώτο πρωτάθλημα ζήτησε και πήρε πρόωρη ανανέωση συμβολαίου.

Το ίδιο θέλει και τώρα, το ίδιο θέλει και ο Μπέπε Μαρότα, ο οποίος έχει μια αρχή που δεν αλλάζει: Ποτέ η ομάδα του δεν πρέπει να μπαίνει στη σεζόν με τον προπονητή να δεσμεύεται μόνο ως το τέλος αυτής. Η Ιντερ, επομένως, θα πρέπει να κάνει μια σοβαρή συζήτηση με τον Κόντε για το μέλλον. Οχι μόνο του κλαμπ, για το πρότζεκτ δηλαδή που προαναφέραμε, αλλά και το δικό του. Και είναι μια συζήτηση που θα αφορά… υψηλά ποσά.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ