Ο πρίγκηπας της Σαουδικής Αραβίας κάνει ντου για την Ιντερ

Το ενδιαφέρον του για να επενδύσει στην Ιντερ εξέφρασε ο Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, πρίγκηπας της Σαουδικής Αραβίας, περιμένοντας τη Suning.

Εδώ και μήνες, πλέον, είναι γνωστό ότι πωλούνται μετοχές των νερατζούρι, αλλά κανείς δεν ξέρει πόσες. Το πλειοψηφικό πακέτο ή ένα μικρότερο ποσοστό; Μέχρι τώρα, τα ρεπορτάζ κάνουν λόγο για το πλειοψηφικό πακέτο, αφού αυτό θέλει η BC Partners.

Το αγγλικό fund, μάλιστα, φέρεται να έχει ανεβάσει την πρότασή του στα 800 εκατ. ευρώ, πλησιάζοντας στο ένα δισ. ευρώ που ζητάει η Suning. Τώρα, όμως, υπάρχει και μια νέα προοπτική. Και αυτοί που τη δίνουν, είναι οι Αραβες.

Σύμφωνα με νέα ρεπορτάζ, σε αθλητικό-πολιτικό-οικονομικό Τύπο, ενδιαφέρον για την Ιντερ δείχνει και ο Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν. Πρόκειται για τον πρίγκηπα της Σαουδικής Αραβίας, ο οποίος γενικά ψάχνεται με το ποδόσφαιρο. Πέρυσι, μάλιστα, είχε φτάσει κοντά στο να αγοράσει την αγγλική Νιούκασλ.

Το θέμα δεν προχώρησε και τώρα στόχος του φέρεται να είναι η είσοδός του στην Ιντερ αγοράζοντας το 30% των μετοχών. Ποσοστό που κοστολογείται στα 300 εκατ. ευρώ από τη Suning, η οποία εν τω μεταξύ πήρε οικονομική ανάσα. Πώς; Μέσω της πώλησης του 23% των μετοχών της για 1,9 δισ. ευρώ. Αγοραστής; Το κινεζικό κράτος.

Ετσι, σημερινά δημοσιεύματα θέλουν τη Suning να βλέπει πιο θετικά το ενδεχόμενο να μπει κάποιος ως συμπαίκτης. Να μην πουλήσει την πλειοψηφία των μετοχών δηλαδή αλλά ένα σημαντικό ποσοστό. Οπως το θέλει ο Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, δηλαδή. Ο οποίος, παράλληλα, φέρεται να έχει ως στόχο μια σειρά επενδύσεων στην Ιταλία και στο Μιλάνο. Αρα η Ιντερ μπορεί να είναι η καλύτερη «πόρτα» για τον Σαουδάραβα.

Διαβάστε τα νέα της Ιντερ στο italians.gr

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ