«Ο Κόντε έχει γίνει αντι-Γιουβεντίνος και είναι ωραίο»

Η Ιντερ είναι πρωταθλήτρια Ιταλίας για πρώτη φορά μετά το 2010 και ο Αντόνιο Κόντε είναι μόνιμο θέμα συζήτησης πλέον.

Φαινόταν εδώ και καιρό, από το 0-3 επί της Μίλαν κι έπειτα, ότι αυτή θα είναι η φετινή κατάληξη. Οτι πρωταθλητές, δηλαδή, θα στεφθούν οι Νερατζούρι. Και ακριβώς έτσι έγινε. Η Ιντερ είναι και πάλι στην κορυφή της Ιταλίας και όλοι ασχολούνται με τον αρχιτέκτονα αυτής της επιτυχίας. Με τον προπονητή που οδήγησε την ομάδα στην επιτυχία. Με τον Κόντε.

Από το απόγευμα της Κυριακής είναι πολλοί αυτοί που έχουν μιλήσει. Ολοι, ως οπαδοί των Νερατζούρι, εκφράζουν τη χαρά τους. Ολοι αποθεώνουν τους πάντες αλλά κυρίως τον προπονητή. Και ανάμεσα στους «όλους», φυσικά, είναι και ο Μάσιμο Μοράτι. Πώς θα μπορούσε να μην είναι; Ο πρώην πρόεδρος, άλλωστε, είναι ο Νο1 οπαδός της Ιντερ, οπότε ήταν δεδομένο ότι θα σχολίαζε την επιτυχία.

Και το έκανε εστιάζοντας στον προπονητή της ομάδας. «Ο Κόντε έκανε πάρα πολλά για να έρθει αυτό το πρωτάθλημα. Βγήκε μπροστά, απομόνωσε την ομάδα από τα οικονομικά προβλήματα. Ηταν μια νέα κατάσταση γι’ αυτόν. Από εκεί και πέρα, όλοι ξέραμε την ικανότητά του να κρατάει ζεστούς όλους τους παίκτες, ακόμη κι αυτούς που δεν παίζουν πολύ», είπε αρχικά ο Μοράτι.

Στην ερώτηση αν θα του ανανέωνε το συμβόλαιο, ο ιστορικός πρόεδρος της Ιντερ απάντησε με αυτοσαρκασμό. «Το ξέρετε ότι με μένα τα συμβόλαια των προπονητών δεν ήταν και τόσο δεσμευτικά…», ήταν η απάντησή του. Κι όταν ρωτήθηκε για το επεισόδιο του προπονητή των Νερατζούρι με τον Αντρέα Ανιέλι, στο κύπελλο, έδωσε και την ατάκα.

«Εκείνη η βραδιά σήμανε τη γέννηση του αντι-Γιουβεντίνου Κόντε και είναι ωραίο. Τι ικανοποίηση», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Μοράτι.

Διαβάστε στο italians.gr

Οι πρώτες δηλώσεις του Κόντε μετά το πρωτάθλημα της Ιντερ

Πρωταθλήτρια Ιταλίας η Ιντερ για πρώτη φορά μετά το 2010!

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ