Ο ιδιοκτήτης της Ιντερ πουλάει μετοχές και της Suning

Τα νέα για την Ιντερ συνεχίζουν να έρχονται από την Κίνα, όπου ο Ζιανγκ Τζιντόνγκ πουλάει μετοχές και της Suning.

Κινέζικα δημοσιεύματα τα τελευταία 24ωρα ανέφεραν ότι είναι δύσκολα τα πράγματα για την Jiangsu FC. Πρόκειται για ομάδα που ανήκει στη Suning και βγήκε προς πώληση, με την εναλλακτική επιλογή να είνα η διάλυσή της. Είναι φανερό, επομένως, ότι η εταιρεία που έχει και τις μετοχές της Ιντερ έχει οικονομικό πρόβλημα. Και πλέον αυτό επισημοποιήθηκε.

Με ανακοίνωσή της, η Suning γνωστοποιεί ότι πωλείται ποσοστό μετοχών της. Από 20% ως 25%. Η μετοχική σύνθεση της εταιρείας, εν τω μεταξύ, έχει ως εξής: Το 20,96% το έχει προσωπικά ο Ζιανγκ Τζιντόνγκ. Το 19,99% το έχει η Taobao και από εκεί και πέρα θυγατρικές της Suning. Οπως, για παράδειγμα, η Suning Appliance Group με 16,8% ή η Suning Holding Group με 3,98%.

Οπως αναφέρει, λοιπόν, το πρακτορείο Reuters, μένει να φανεί πού ανήκουν οι μετοχές που πωλούνται. Αν, δηλαδή, πωλείται ένα μέρος των μετοχών του κάθε μετόχου. Σε μια τέτοια περίπτωση, σημειώνει το Reuters, μπορεί να προκύψει άλλος μεγαλομέτοχος.

Ολα αυτά προφανώς και ενδιαφέρουν την Ιντερ, αφού δείχνουν την κατάσταση που επικρατεί. Και η κατάσταση που επικρατεί δεν είναι ευνοϊκή για τη Suning. Ναι μεν υπάρχουν οι περιορισμοί της κινέζικης κυβέρνησης για τις επενδύσεις στο εξωτερικό, αλλά είναι φανερό ότι υπάρχει και σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας για τη Suning.

Τα λόγια του ιδιοκτήτη πριν έξι μέρες

Η οποία, υπενθυμίζουμε, θα προσπαθήσει να απαλλαγεί από επενδύσεις που δεν την ενδιαφέρουν άμεσα. Λόγια του ίδιου του Ζιανγκ Τζιντόνγκ, ιδιοκτήτη της Ιντερ, μιλώντας σε εργαζόμενους της εταιρείας πριν έξι μέρες.

«Θα πρέπει να επικεντρωθούμε στο βασικό πεδίο μάχης μας. Να το επανασχεδιάσουμε. Θα επικεντρωθούμε αποκλειστικά στη βασική επιχείρησή μας, στη λιανική αγορά. Θα κλείσουμε και θα μειώσουμε τις επιχειρηματικές δραστηριότητές μας που είναι άσχετες με αυτό, χωρίς δισταγμό», ήταν τα λόγια του.

Διαβάστε τα νέα της Ιντερ italians.gr

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ