Ο Ερικσεν το γκολ το έβαλε πρώτα στον Κόντε και μετά στη Μίλαν

Ο Κρίστιαν Ερικσεν έδωσε στην Ιντερ την πρόκριση επί της Μίλαν και η αλήθεια είναι ότι του άξιζε κάτι τέτοιο.

Κάθε χρόνο υπάρχει μια στιγμή, ένα ματς που μπορεί να αλλάξει τη σεζόν μιας ομάδας. Να φέρει αυτό που οι Ιταλοί ονομάζουν «la svolta», να κάνει το… κλικ που θα ξεκλειδώσει μια κατάσταση και θα τα αλλάξει όλα. Για τον Ερικσεν και την Ιντερ, αυτό που έγινε το βράδυ της Τρίτης στο Meazza μοιάζει με τον ορισμό αυτού που γράφουμε παραπάνω, αν και κάτι τέτοιο, φυσικά, θα πρέπει να αποδειχθεί στο γήπεδο…

Αυτό, το γήπεδο δηλαδή, είναι μία λέξη που θέλει πολύ να την ακούει ο Δανός γιατί του έχει λείψει. Είτε θα είναι στον πάγκο, είτε θα είναι ο πρώτος που θα βγει, αν έχει ξεκινήσει το ματς. Και συνήθως ο τελευταίος που θα μπει. Αν πάμε λίγους μήνες πίσω, θα θυμηθούμε όλοι τις αντιδράσεις που είχαν υπάρξει για την κίνηση του Αντόνιο Κόντε να βάλει δυο-τρεις φορές τον Ερικσεν ως αλλαγή στο 88′, στο 91′, στο 93′, σε ματς που ουσιαστικά είχαν κριθεί.

Οι αντιδράσεις για αυτές τις αλλαγές, όμως, δεν ήταν από τον πρωταγωνιστή. Ο Ερικσεν αποκτήθηκε πριν ένα χρόνο από την Ιντερ ως ο χαφ που θα δώσει ποιότητα στο παιχνίδι της, ήταν ένας από τους δυο-τρεις καλύτερους παίκτες της Τότεναμ που είχε πάει στον τελικό του Champions League, ήταν ένας παίκτης που ακουγόταν για διάφορες ομάδες και ήταν μια μεταγραφή πάνω στην οποία πόνταρε πολλά και επικοινωνιακά η Suning. Κι όμως, αυτός ο παίκτης δεν αντέδρασε ποτέ και σε τίποτα.

Ετρωγε πάγκο, έβλεπε τους δημοσιογράφους να τον παρουσιάζουν σαν πρόβλημα, δεχόταν την εξευτελιστική συμπεριφορά του προπονητή προς το πρόσωπό του, αλλά δεν αντιδρούσε. Η πιο… δυνατή αντίδρασή του, ήταν απλά το να πει στους συμπατριώτες του «ρωτήστε τον προπονητή γιατί δεν παίζω, εγώ είμαι έτοιμος». Σε μια εποχή που βλέπουμε ποδοσφαιριστές που δεν έχουν το όνομα του Ερικσεν να αντιδρούν σε αποφάσεις που δεν τους αρέσουν, αυτός αποφάσισε να τα υπομείνει όλα.

Ηταν και είναι σε μια ομάδα που δεν τον υπολόγιζε και τον κρατάει απλά και μόνο επειδή δεν μπορεί να κάνει μεταγραφές. Ηταν και είναι σε μια ομάδα που ο προπονητής δεν τον υπολόγιζε και αναγκαστικά -όπως γράψαμε πριν δύο σειρές- τον έχει στο ρόστερ. Ηταν και είναι σε μια ομάδα που έχει μπροστά της ως στόχο το νταμπλ και αυτό, το γεγονός ότι προχωράει και στο κύπελλο, το οφείλει στον ίδιο. Οχι μόνο επειδή είναι καλός με τη μπάλα στα πόδια, αλλά επειδή είναι ακόμη καλύτερος στη νοοτροπία του, τον επαγγελματισμό του.

Και γι’ αυτό θα έχει την ευκαρία, από εδώ και πέρα, να επιβεβαιώσει ότι κάθε χρόνο έρχεται μια στιγμή, ένα ματς που μπορεί να αλλάξει τη σεζόν μιας ομάδας ή ενός παίκτη…

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ