Ο Έλληνας μάνατζερ της BC Partners μίλησε για την Ιντερ

Η BC Partners εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για την αγορά της Ιντερ και ο Έλληνας που τρέχει τις συζητήσεις, μίλησε για το θέμα.

Το επενδυτικό fund με έδρα το Λονδίνο έχει εκφράσει εδώ και καιρό το ενδιαφέρον του. Πριν εβδομάδες, μάλιστα, ο ιταλικός Τύπος αναφερόταν και σε ποσά: 700 εκατ. ευρώ η πρόταση της BC Partners για την Ιντερ, ένα δισ. ευρώ ζητάει η Suning.

Ο άνθρωπος που έχει αναλάβει τις συζητήσεις, όπως είχε γράψει το italians.gr, είναι ένας Ελληνας. Ο Νίκος Σταθόπουλος, υψηλόβαθμο στέλεχος της BC Partners, ο οποίος μίλησε τώρα στο Bloomberg.

«Προφανώς δεν μπορώ να σχολιάσω συμφωνίες που δεν έχουν επιτευχθεί ακόμη. Σίγουρα, όμως, μπορώ να σας πω ότι σκεφτόμαστε να επενδύσουμε στην αθλητική βιομηχανία. Είτε σε ένα πρωτάθλημα, είτε ως ιδιοκτήτες ενός κλαμπ», είπε αρχικά και συνέχισε.

«Προσεγγίζουμε τον κόσμο του αθλητισμού βλέποντας το περιεχόμενό του. Ο αθλητισμός είναι μια εξαιρετική πηγή περιεχομένου υψηλής αξίας. Οπως η μουσική και ο κινηματογράφος, ο αθλητισμός έχει πολύ ελκυστικό περιεχόμενο για τον κόσμο.

«Ο αθλητισμός έχει περιεχόμενο που μπορεί να αποφέρει έσοδα. Είναι λιγότερο σημαντικό αν είναι ένα πρωτάθλημα ή ένα κλαμπ, εξαρτάται προφανώς από το τι είναι διαθέσιμο στην αγορά. Ο αθλητισμός είναι μια βιομηχανία που εξετάζουμε όλο και περισσότερο και είναι μια αναπτυσσόμενη βιομηχανία».

Τι λένε τα νεότερα ρεπορτάζ

Οι δηλώσεις του Σταθόπουλος, όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας, ήταν πιο… γενικού περιεχομένου. Κρατάμε, όμως, το γεγονός ότι η BC Partners είναι αποφασισμένη να επενδύσει στον αθλητισμό. Οπως κρατάμε και τα νεότερα ρεπορτάζ για το θέμα.

Ρεπορτάζ που αναφέρουν ότι η BC Partners είναι έτοιμη να ανέβει στα 800 εκατ. ευρώ για να αγοράσει την Ιντερ, αλλά η Suning επιμένει στο ένα δισ. ευρώ. Το θέμα, όμως, παραμένει ανοιχτό, οπότε εξελίξεις μπορεί να υπάρξουν οποιαδήποτε στιγμή.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ