Νάπολι: Το δίλημμα του Γκατούζο πριν την Μίλαν

Η Νάπολι κόντρα στην Μίλαν παίζει το μέλλον της στο Champions League και ο Τζενάρο Γκατούζο έχει μια σημαντική απόφαση να πάρει για το ματς του San Siro.

Για την Νάπολι και τον Γκατούζο αυτή που έρχεται είναι μάλλον η πιο σημαντική εβδομάδα της σεζόν. Γιατί; Τα λέει όλα το πρόγραμμα. Μίλαν, Γιουβέντους, Ρόμα μέσα σε οκτώ μέρες. Και τα τρία ματς είναι scontro diretto, είναι εκτός έδρας και κάθε βαθμός είναι χρυσάφι. Στη φετινή Serie A, άλλωστε, γίνεται σφαγή για το Champions League.

Ο Ringho προετοιμάζει τη στρατηγική κόντρα στην πρώην ομάδα του και δεν έχει ακόμα καταλήξει στον βασικό επιθετικό. Μέρτενς ή Οσιμέν; Οι δύο τους έχουν βεβαρημένο ιστορικό τραυματισμών και δεδομένου ότι τα ματς είναι διαδοχικά, δεν βρίσκονται σε θέση να βγάλουν 90λεπτο.

Ποιο ήταν το αρχικό πλάνο

Στο ξεκίνημα της σεζόν, ο Γκατούζο είχε δημιουργήσει μια Νάπολι με Οσιμέν και Μέρτενς βασικούς: Στην κορυφή ο Νιγηριανός, από πίσω του ο Βέλγος. Το δίδυμο λειτουργούσε εκπληκτικά στο 4-2-3-1 όπως έδειξαν οι 4άρες με Αταλάντα και Ρόμα και όλα πήγαιναν μια χαρά. Μέχρι να έρθουν τα μέσα Νοεμβρίου. Ο τραυματισμός και ο Covid-19 άφησαν εκτός τον Οσιμέν, ενώ και ο Μέρτενς έλειψε για καιρό μετά τον τραυματισμό στον αστράγαλο.

Τώρα, με το San Siro να είναι ώρες μακριά, ο Γκατούζο πρέπει να καταλήξει στο πως θα παρατάξει την Νάπολι. Ο Ζιενλίνσκι έχει πάει πλέον πιο μπροστά, αφού εγγυάτει φαντασία και γκολ, όμως ο φορ κρίνει τα πάντα στη λειτουργία της ομάδας. Με τον Μέρτενς, ο αντίπαλος δεν έχει σημείο αναφοράς και το σχέδιο γίνεται καθαρά εδάφους. Με τον Οσιμέν, η Νάπολι παίρνει μέτρα και μπορεί να χτίσει από την άμυνα. Ο Γκατούζο έχει ένα μεγάλο πρόβλημα που ίσως γίνεται μεγαλύτερο δεδομένου ότι για την Νάπολι μπορεί την τελευταία στιγμή να επιστρέψει ο Ιρβινγκ Λοσάνο…

Διαβάστε τα νέα της Νάπολι στο Twitter

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ