Η Νάπολι πούλησε τον Μίλικ στη Μαρσέιγ και βάζει λεφτά στο ταμείο

Η Νάπολι δεν ήθελε να χάσει ως ελεύθερο τον Αρκάντιους Μίλικ και τα κατάφερε χάρη στη βοήθεια της Μαρσέιγ.

Το συμβόλαιο του Πολωνού φορ έληγε στο τέλος της σεζόν και όντας εκτός δράσης από το περασμένο καλοκαίρι, ήταν πολύ πιθανό να αποχωρούσε από τον ιταλικό νότο χωρίς να βάλουν ούτε ευρώ στο ταμείο τους οι παρτενοπέι. Κίνδυνος που δεν υφίσταται πια, όμως.

Και δεν υφίσταται, επειδή ο Μίλικ είναι πλέον παίκτης της Μαρσέιγ. Η γαλλική ομάδα είχε ανοίξει τις τελευταίες μέρες συζητήσεις με τη Νάπολι για τον Πολωνό επιθετικό και τελικά, μετά από αμοιβαίες υποχωρήσεις, η συμφωνία έκλεισε στα 9 εκατ. ευρώ συν άλλα 4 εκατ. σε μπόνους, ενώ οι παρτενοπέι έχουν και ένα ποσοστό 20% σε περίπτωση μεταπώλησής του.

Ο Μίλικ, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, θα αγωνιστεί στη Μαρσέιγ ως δανεικός μέχρι το καλοκαίρι του 2022, όταν και θα ενεργοποιηθεί η ρήτρα υποχρεωτικής αγοράς, πράγμα που σημαίνει ότι η Νάπολι θα αργήσει λίγο να δει τα λεφτά στο ταμείο της. Γεγονός που δεν ενοχλεί καθόλου τον Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις όμως, αφού στόχος του ήταν να μη χαθεί ως ελεύθερος ο παίκτης και όντως δεν χάθηκε έτσι.

Ο Μίλικ είχε υπογράψει το καλοκαίρι του 2016 στους παρτενοπέι, οι οποίοι τον είχαν αποκτήσει από τον Αγιαξ, για να καλύψει το κενό του Γκονσάλο Ιγουαΐν που το ίδιο καλοκαίρι είχε υπογράψει στη Γιουβέντους και η αλήθεια είναι ότι είχε ξεκινήσει πολύ καλά τη θητεία του στη Serie A. Στη συνέχεια, όμως, στάθηκε άτυχος με τους τραυματισμούς στον χιαστό και αυτό φρέναρε την εξέλιξή του.

Το περασμένο καλοκαίρι αποτέλεσε μεταγραφικό στόχο αρχικά της Γιούβε και στη συνέχεια της Ρόμα, ο Ντε Λαουρέντις όμως είχε αποφασίσει να κάνει… πλάκα στις δύο ομάδες και τις είχε στο «περίμενε» για μεγάλο χρονικό διάστημα, με συνέπεια αμφότερες να αποσύρουν το ενδιαφέρον τους. Ακολούθησε μια κόντρα ανάμεσα στον παίκτη και στον πρόεδρο, αλλά τελικά οι δρόμοι τους χωρίζουν χωρίς να χρειαστεί να φτάσουν στα δικαστήρια, όπως είχε γραφτεί τον Δεκέμβριο.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ