Μίλαν – Λεάο: Η ανανέωση συμβολαίου κοστίζει 65 εκατ. ευρώ

Η Μίλαν θέλει να ανανεώσει το συμβόλαιο του Ραφαέλ Λεάο και για να το κάνει αυτό θα πρέπει να είναι έτοιμη να δώσει πολλά λεφτά.

Οι συζητήσεις ανάμεσα στους Ροσονέρι και τον Ζόρζε Μέντες άρχισαν από την περσινή σεζόν αλλά δεν έχουν οδηγήσει κάπου. Η ομάδα θέλει την ανανέωση του συμβολαίου, ο παίκτης επίσης, αλλά συμφωνία δεν υπήρξε. Γιατί; Επειδή η πλευρά του Πορτογάλου άσου θέλει 7 εκατ. ευρώ ετησίως ενώ οι Μιλανέζοι δίνουν μέχρι 6. Παράλληλα, είναι ανοιχτό και το θέμα της αποζημίωσης που θα πρέπει να δώσει ο ποδοσφαιριστής στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Και όλα δείχνουν, με βάση τα ρεπορτάζ, ότι η Μίλαν θα πρέπει να το αναλάβει αυτό αν θέλει να κρατήσει τον Λεάο.

Αν θέλει, δηλαδή, να τον κρατήσει με νέο συμβόλαιο και όχι με το υπάρχον. Το οποίο, παρεμπιπτόντως, λήγει το 2024. Αρα οι Ροσονέρι θέλουν να το ανανεώσουν πριν το προσεχές καλοκαίρι, γιατί τότε θα κερδίζει έδαφος το σενάριο της πώλησης. Αυτό, όμως, δεν θέλουν να το σκέφτονται στο Μιλάνο. Αντιθέτως, θέλουν να σκέφτονται ότι όλα θα πάνε καλά. Και για να πάνε καλά, θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να δώσουν… 65 εκατ. ευρώ για τον Πορτογάλο. Γιατί αυτό είναι το ποσό που θα χρειαστεί συνολικά, όπως το υπολόγισε η Gazzetta dello Sport που έκανε τις πράξεις.

Η Μίλαν δίνει 6 εκατ. ευρώ ετησίως, ο Λεάο θέλει 7, η συμφωνία μπορεί να βρεθεί κάπου στη μέση. Οπως και να έχει, αν υποθέσουμε ότι θα υπάρξει ανανέωση σε αυτά τα ποσά, τότε υπολογίζοντας και την αφορία το συμβόλαιο του Πορτογάλου θα κοστίσει γύρω στα 50 εκατ. ευρώ στους Μιλανέζους. Αν σε αυτό το ποσό προσθέσουμε και το πρόστιμο που πρέπει να εισπράξει η Σπόρτινγκ -και το οποίο θα πληρώσει η Μίλαν και όχι ο παίκτης- τότε το ποσό ανεβαίνει στα 65 εκατ. ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ