Μαντσίνι: «Θα πάμε στο Μουντιάλ και ίσως το κατακτήσουμε κιόλας»

Η Ιταλία θα πρέπει να πάει μέσω μπαράζ στο Μουντιάλ 2022 και ο Ρομπέρτο Μαντσίνι είναι απολύτως βέβαιος ότι όλα θα πάνε καλά ως το τέλος.

Η Σκουάντρα Ατζούρα θα μπορούσε να είχε καθαρίσει, αν απλά είχε νικήσει έστω ένα από τα δύο παιχνίδια με την Ελβετία. Τελικά και στα δύο ο Ζορζίνιο έχασε πέναλτι. Ηταν σημάδι, φαίνεται… Και το 0-0 με τη Β. Ιρλανδία στο Μπέλφαστ απλά επιβεβαίωσε ότι οι Ατζούρι θα πρέπει να παίξουν μπαράζ. Οχι και ό,τι καλύτερο, αλλά αυτό δεν αλλάζει το ότι η Ιταλία θα είναι στο Μουντιάλ, όπως είπε και ο Μαντσίνι.

«Πήγα στα παιδιά στη λήξη για να τους πω ότι τώρα δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Θα έχουμε τα μπαράζ τον Μάρτιο και θα προετοιμαστούμε κατάλληλα για να πάμε στο Μουντιάλ μέσω αυτής της διαδικασίας», είπε αρχικά και συνέχισε: «Είναι μια περίοδος στην οποία δυσκολευόμαστε να σκοράρουμε, αν και έχουμε πάντα τον έλεγχο. Αυτό το παιχνίδι θα έπρεπε να το παίζουμε πιο ήρεμοι, γιατί αυτόν τον όμιλο έπρεπε να τον έχουμε καθαρίσει νωρίτερα».

Από εκεί και πέρα, ο Μαντσίνι χτύπησε και ένα καμπανάκι στους παίκτες του, λέγοντας: «Πρέπει απλά να ξαναβρούμε αυτό που μας χαρακτήριζε μέχρι σήμερα. Αν σκεφτείς ότι χάσαμε δύο πέναλτι στα πιο καθοριστικά παιχνίδια… Αν έχεις τις ευκαιρίες και δεν τις αξιοποιείς είναι σαφές ότι θα έρθουν και δυσκολίες. Θα είμαστε απολύτως ήρεμοι μέχρι τον Μάρτιο». Και ακολούθησε ένας πρώτος, γρήγορος απολογισμός του ομίλου: «Το παιχνίδι με τη Βουλγαρία ήταν το πρώτο του Σεπτεμβρίου και έπρεπε να νικήσουμε. Οπως έπρεπε να νικήσουμε τα δύο παιχνίδια με την Ελβετία».

Οι δηλώσεις ολοκληρώθηκαν με τον «Μάντσιο» να ερωτάται αν η Ιταλία θα πάει στο Μουντιάλ, για να δώσει την ακόλουθη απάντηση: «Είμαι απολύτως πεπεισμένος και ίσως το κατακτήσουμε κιόλας».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ