Λάτσιο: Ο Λοτίτο πάει να γκρεμίσει ό,τι έχτισε

Η ισοπαλία με την Τζένοα βάρυνε την ατμόσφαιρα στη Λάτσιο και ο τσακωμός του Κλαούντιο Λοτίτο με τον Ιγκλι Τάρε τα έκανε χειρότερα.

Η περσινή σεζόν εξελισσόταν ονειρικά για τους λατσιάλι και αν δεν υπήρχε ο κορονοϊός και εκείνη η καραντίνα μηνών την άνοιξη, όπως λένε στη Ρώμη, μπορεί και να έκαναν το απίθανο και να κατακτούσαν το πρωτάθλημα.

Η φετινή, όμως, είναι μια άλλη ιστορία, όχι το ίδιο καλή… Η Λάτσιο μπήκε στη σεζόν χωρίς να έχει ενισχυθεί όσο θα έπρεπε με δεδομένο ότι είχε μπροστά της και τον όμιλο του Champions League, κατάφερε τελικά να προκριθεί στα νοκ άουτ της διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά το 2000-01, αλλά στο πρωτάθλημα χάνει βαθμούς και -το κυριότερο- χάνει την ηρεμία της, το δέσιμο της. Οχι αγωνιστικά, αλλά διοικητικά.

Τις τελευταίες εβδομάδες του 2020 το βασικό θέμα στο ρεπορτάζ της Λάτσιο ήταν η αποσταση που άρχισε να δημιουργείται ανάμεσα στον Λοτίτο και τον Σιμόνε Ιντσάγκι, επειδή ο πρόεδρος είχε παράπονα από τον προπονητή. Και το 2021 μπαίνει με το ρεπορτάζ να αναφέρει ότι για πρώτη φορά αρχίζει να δημιουργείται απόσταση και ανάμεσα σε Λοτίτο και Τάρε.

Ο πρόεδρος και ο τεχνικός διευθυντής είχαν μια έντονη συνομιλία χθες Δευτέρα (4/1), μία μέρα μετά το 1-1 με την Τζένοα, με τους Ιταλούς να γράφουν ότι ο Λοτίτο αμφισβήτησε τη δουλειά του Τάρε, ο οποίος με τη σειρά του αμφισβήτησε τον τρόπο με τον οποίο δείχνει να λειτουργεί φέτος ο Λοτίτο.

Η βασική διαφωνία τους, φυσικά, ήταν τα μεταγραφικά, με τον Ιντσάγκι να περιμένει (από το καλοκαίρι) σημαντική ενίσχυση, αφού θεωρεί ότι η συγκεκριμένη ομάδα, με αυτό το ρόστερ, έχει πιάσει το ταβάνι της και χρειάζεται κάποιες αλλαγές και δυνατές προσθήκες.

Ο Τάρε, όπως φαίνεται, συμφωνεί με τον προπονητή, αλλά ο πρόεδρος μάλλον διαφωνεί και με τους δύο και θεωρεί πως δικά τους λάθη είναι αυτά που δεν έχουν επιτρέψει στη Λάτσιο να πετάει και φέτος στη Serie A. Οπως και να έχει, από το πώς θα κινηθούν μεταγραφικά οι Ρωμαίοι μέσα στον μηνά θα φανεί αν ο Τάρε – Ιντσάγκι έπεισαν τον Λοτίτο να αλλάξει γραμμή ή αν ο πρόεδρος «ακυρώνει» τις απόψεις τους, δημουργώντας μια επικίνδυνη ισορροπία για τη συνέχεια της σεζόν.

Κι όλα αυτά, λίγες μόλις μέρες μετά το τηλεφώνημα του προέδρου στον προπονητή, το οποίο τους έφερε πιο κοντά σε συμφωνία για την ανανέωση του συμβολαίου του. Κάτι που, επίσης, αναμενόταν να έχει συμβεί εδώ και μήνες αλλά ο presidente τελικά δεν βιάζεται…

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ