Κράξιμο Ντελ Πιέρο στους διαιτητές μετά το Γιουβέντους – Ιντερ

Οι διαιτητικές αποφάσεις στο ντέρμπι της Γιουβέντους με την Ιντερ προκάλεσαν την αντίδραση του Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο.

Ηταν ένα ντέρμπι που θα μπορούσε να κυλήσει απολύτως ήρεμα. Στην Ιταλία όμως, όπως φαίνεται, είναι δύσκολο να συμβεί κάτι τέτοιο. Πάντα κάτι θα προκύπτει για να προκαλεί συζητήσεις και αυτο έγινε και τώρα. Από το ημίχρονο της αναμέτρησης, άλλωστε, αρκούσε μια βόλτα στα social media για να δει ο καθένας το κλίμα που επικρατούσε.

Δύο πέναλτι δόθηκαν στο πρώτο 45λεπτο, ένα για κάθε ομάδα, με τους οπαδούς να τα αμφισβητούν και τα δύο. Οπαδοί είτε των δύο ομάδων, είτε άλλων. Και το ίδιο έγινε και μετά το τέλος της αναμέτρησης, η οποία βρήκε τη Γιουβέντους να νικάει την Ιντερ με 3-2. Το VAR και το πώς χρησιμοποιείται στην Ιταλία, άλλωστε, έχει προκαλέσει ούτως ή άλλως διάφορες συζητήσεις.

Κάτι που έγινε και τώρα, με τον Ντελ Πιέρο να παίρνει θέση. Ο ιστορικός αρχηγός της Γιούβε, σχολαστής του Sky Italia, ρωτήθηκε για το πέναλτι του 3-2 και απάντησε ως εξής…

«Νομίζω πως ο Πέρισιτς δεν κάνει κάτι, τον βλέπω ακίνητο. Ο Κουαδράδο κάνει προσποιήσεις, αλλά είναι εκεί, δεν απομακρύνεται. Είναι το πόδι του Κουαδράδο αυτό που πάει στο πόδι του Πέρισιτς. Το πόδι του μπήκε ανάμεσα σε αυτά του Κροάτη. Νομίζω πως θα πρέπει οι διαιτητές να βγουν στην τηλεόραση και να μας εξηγήσουν τι βλέπουν. Δεν είναι πέναλτι, δεν είναι πέναλτι κανένα από τα τρία που δόθηκαν. Ισως, όμως, εμείς είμαστε ενός άλλου ποδοσφαίρου».

Ο Αλεξ, βέβαια, δεν θα έπρεπε να βάλει αυτό το «ίσως». Τα τελευταία χρόνια, από όταν μπήκε το VAR, το ποδόσφαιρο όντως έχει αλλάξει. Προς το χειρότερο. Και γίνεται κάτι σαν μπάσκετ πλέον, αφού η κάθε επαφή είναι πέναλτι ή φάουλ. Παγώνει η εικόνα, φαίνεται επαφή και ο διαιτητής σφυρίζει, γιατί αν δεν σφυρίξει θα του πουν ότι υπήρχε επαφή ή πάτημα κλπ. Και θα τον κράζουν τα ΜΜΕ, μετά, επειδή δεν έδωσε την επαφή ή το πάτημα…

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ