Κόντε: «Χειροκρότημα στον Λαουτάρο, η δουλειά θα ανταμειφθεί με τη χαρά στο τέλος»

Η Ιντερ νίκησε την Αταλάντα, παρέμεινε στο +6 από τη Μίλαν και ο Αντόνιο Κόντε μοίρασε συγχαρητήρια σε συγκεκριμένους παίκτες.

Ηταν ένα από τα πιο δύσκολα και σημαντικά παιχνίδια. Γεγονός που φάνηκε και από τον πανηγυρισμό στο τέλος. Ο Κόντε, άλλωστε, ρωτήθηκε γι’ αυτό μετά τη λήξη. Ηρεμος, σοβαρός αλλά και με διάθεση για χιούμορ κάποια στιγμή, αντιλαμβάνεται ότι όλα πάνε καλά. Οτι η σεζόν εξελίσσεται ακριβώς όπως ήθελαν οι νερατζούρι.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κόντε για τη νίκη της Ιντερ…

Για το αν ο πανηγυρισμός στο τέλος έδειχνε το πόσο σημαντικό ήταν αυτό το παιχνίδι: «Παραμείναμε στο +6, όταν ξέρεις ότι οι αντίπαλοι έχουν νικήσει, ψυχολογικά νιώθεις πίεση. Αυτή η πίεση θα αυξηθεί από εδώ ως το τέλος. Από εκεί και πέρα, παίζαμε με την Αταλάντα, ομάδα που παίρνει βαθμούς κόντρα στους μεγάλους. Αν δεν προετοιμάσεις καλά το παιχνίδι όταν παίζεις με αυτούς, βουλιάζεις. Είναι τρεις σημανικοί βαθμοί, βγάζουμε την Αταλάντα από τη μάχη του τίτλου, 13 βαθμοί είναι πολλοί. Το λέω επειδή θεωρώ ότι η Αταλάντα μπορεί να βγει στο Champions League και θα μπορούσε να παίξει τις πιθανότητές της και για το πρωτάθλημα. Μπράβο στον Γκασπερίνι, στη διοίκησή τους και στους παίκτες τους».

Για το γεγονός ότι η Ιντερ νίκησε έχοντας μόνο ένα σουτ στην εστία: «Ενα σουτ μόνο, αλλά είχαμε μεγάλες ευκαιρίες που δεν τελειώσαμε όπως έπρεπε. Η Αταλάντα έγινε επικίνδυνη με τα κόρνερ. Εμείς σκοράραμε με κόρνερ, αλλά είχαμε μεγάλες ευκαιρίες, όπως αυτή του Λουκάκου και τον Ρομέρο. Και στο πρώτο ημίχρονο μία παρόμοια. Η Αταλάντα άλλαξε τρόπο παιχνιδιού για να μας αντιμετωπίσει αλλά δεν είχε τις ευκαιρίες μας. Ηταν λιγότερο επιθετικοί επειδή φοβήθηκαν τις αντεπιθέσεις μας».

Για το ποια ήταν η κίνηση που βελτίωσε την άμυνα: «Είμαστε η καλύτερη επίθεση και παίζαμε κόντρα στη 2η καλύτερη. Αυτό σημαίνει ότι βρήκαμε περισσότερη ισορροπία αμυντικά, οι παίκτες καταλαβαίνουν καλύτερα τις καταστάσεις πλέον. Στην αρχή πήγαιναν μπροστά, όπως κάνει η Αταλάντα, με συνέπεια να τους δίνουμε χώρους. Για να νικήσεις χρειάζεται σταθερότητα και στις δύο φάσεις, επιθετικά και αμυντικά. Σήμερα δώσαμε μόνο δύο ευκαιρίες στην 2η καλύτερη επίθεση».

Το χειροκρότημα και τα… 40 ευρώ στην τσέπη

Για τον Λαουτάρο: «Του αξίζει χειροκρότημα. Σήμερα ζήτησα περισσότερη δουλειά αμυντικά, το έκανε και μετά πήγαινε μπροστά για να πρεσάρει. Του αξίζει χειροκρότημα, αυτή είναι η απόδειξη ότι οι παίκτες είναι αφοσιωμένοι στον σκοπό μας. Ξέρουν πολύ καλά ότι για να νικήσεις χρειάζεται να θυσιαστούν όλοι και η θυσία θα ανταμειφθεί με τη χαρά στο τέλος».

Για το αν έχει στην τσέπη του ένα κομμάτι του scudetto: «Οχι, στην τσέπη μου έχω 40 ευρώ γιατί έπρεπε να βάλω βενζίνη… Πρέπει να συνεχίσουμε, έχουμε άλλα δύο ματς, Τορίνο και Σασουόλο, πριν τη διακοπή. Χειροκροτώ αυτούς που παίζουν λιγότερο, από τον Ρανόκια και τον Γιανγκ ως τον Γκαλιαρντίνι, τον Πιναμόντι και τον Σένσι. Αυτοί είναι η δύναμη μας, η πραγματική δύναμή μας είναι όσοι μένουν έξω. Παίκτες όπως ο Ντ’ Αμπρόζιο και ο Ρανόκια γράφουν την ιστορία του κλαμπ, ο Κολάροφ έφερε προσωπικότητα και σοφία, μας βοηθάει πολύ. Εχει τη σωστή κουβέντα τη σωστή στιγμή. Πρέπει να ευχαριστήσουμε αυτούς τους παίκτες».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ