Κλείνουν τα γήπεδα της Serie A;- Εκτακτη σύσκεψη της Λίγκας μετά την παρέμβαση Ντράγκι

Ο Μάριο Ντράγκι επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας Γκαμπριέλε Γκραβίνα και στη Serie A τρέχουν για να αποφύγουν τα χειρότερα.

Οταν τον Μάριο του 2020 πάρθηκε η απόφαση για lockdown, για διακοπή των πρωταθλημάτων, όλοι το θεώρησαν λογικό. Ημασταν ακόμη στην αρχή της πανδημίας, ήταν μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Από τότε, όμως, πέρασαν σχεδόν δύο χρόνια. Δύο χρόνια μέσα στα οποία πάρθηκαν μέτρα επί μέτρων. Και φυσικά υπήρξαν και τα εμβόλια, τα οποία θα έπρεπε να θέσουν την κατάσταση υπό έλεγχο. Προκαλεί εντύπωση, επομένως, το γεγονός ότι δύο χρόνια μετά, μπορεί να επιστρέψουμε στην αρχή. Μπορεί να επιστρέψουμε, δηλαδή, στη διακοπή της Serie A ή στα άδεια γήπεδα, όπως προειδοποίησε ο Ντράγκι.

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Γκαμπριέλε Γκραβίνα. Μια τηλεφωνική συνομιλία, στην οποία δεν ειπώθηκαν ευχάριστα πράγματα. Ο Ντράγκι εξέφρασε την απογοήτευσή του για όσα έγιναν στη Serie A, με άλλα παιχνίδια να μη γίνονται και άλλα να γίνονται κανονικά. Και κατά τη διάρκεια της συζήτησης, τελικά, έφτασε εκεί που ήθελε: Μπορεί να χρειαστεί να υπάρξει ξανά διακοπή του πρωταθλήματος για κάποιες εβδομάδες ή να αδειάσουν ξανά τα γήπεδα. Να μην υπάρχουν οπαδοί στις εξέδρες. Κάποια Μέσα κάνουν λόγο για 5.000 οπαδούς το πολύ, άρα ουσιαστικά θα είναι άδεια.

Καμία από τις δύο προοπτικές, φυσικά, δεν αρέσει στη Λίγκα. Στις ομάδες. Ούτε η διακοπή, έστω για δύο εβδομάδες, ούτε τα άδεια γήπεδα. Γι’ αυτό και το μεσημέρι του Σαββάτου θα γίνει έκτακτη σύσκεψη, όπου θα πρέπει να παρθεί μια οριστική απόφαση για το πώς θα συνεχίσουν. Με τις Περιφέρειες και τη δύναμη που έχουν στο να αποφασίζουν την αναβολή ενός αγώνα, να μη βοηθούν την κατάσταση. Εκτός κι αν τους αφαιρεθεί αυτή η δύναμη πλέον…

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ