Ιταλικό ποδόσφαιρο: Πούλησε παίκτη με 18 εκατ. ευρώ και ένα χρόνο μετά θέλει να τον πάρει με 55

Η Τότεναμ θέλει να αποκτήσει τον Κριστιάν Ρομέρο από την Αταλάντα, σε μια από τις πιο περίεργες μεταγραφικές υποθέσεις στο ιταλικό ποδόσφαιρο.

Ιούλιος 2019… Η Γιουβέντους ανακοινώνει την απόκτηση του Αργεντίνου αμυντικού από την Τζένοα για σχεδόν 26 εκατ. ευρώ. Λίγο καιρό μετά, οι Μπιανκονέρι γνωστοποιούν ότι ο Ρομέρο παραχωρείται στην Αταλάντα με την εξής φόρμουλα: Δανεισμός για 2 εκατ. ευρώ με οψιόν αγοράς του για άλλα 16, συν επιπλέον 2 εκατ. ευρώ σαν μπόνους. Το στάνταρντ ποσό, επομένως, ήταν στα 18 εκατ. ευρώ. Ποσό μικρότερο από αυτό που είχε δοθεί στους Γενοβέζους για να υπογράψει στη Γιούβε. Προκαλεί εντύπωση αυτό; Ναι, αλλά υπάρχει και μεγαλύτερη έκπληξη. Και το βλέπουμε τώρα.

Ο Ρομέρο, ο οποίος έχει προσαρμοστεί πλήρως στο ιταλικό ποδόσφαιρο και εντυπωσιάζει, είναι στόχος της Τότεναμ. Κοινός παρονομαστής ανάμεσα στους Λονδρέζους και τους Τορινέζους είναι ο Φάμπιο Παράτιτσι. Αυτός ήταν αθλητικός διευθυντής στη Γιουβέντους πέρυσι, αυτός είναι στην Τότεναμ τώρα. Αυτός έδωσε τον Ρομέρο στην Αταλάντα, αυτός θέλει τώρα να τον αγοράσει από την Αταλάντα. Με μια οικονομική διαφορά, όμως, που δεν μπορεί παρά να εντυπωσιάζει.

Εκανε λάθος πέρυσι ή θα κάνει λάθος φέτος;

Προφανώς και οι εμφανίσεις του Αργεντίνου αμυντικού ήταν εξαιρετικές. Προφανώς, επίσης, αυτό ανεβάζει την τιμή του. Προφανώς, πάλι, οι Μπεργκαμάσκι είναι ομάδα που πουλάει ακριβά. Και πάλι, όμως, είναι αξιοπερίεργο το πώς ο Παράτιτσι μέσα σε μόλις ένα χρόνο «εγκρίνει» τέτοια οικονομική διαφορά. Ολα τα ρεπορτάζ λένε ότι η Αταλάντα ζητάει 55 εκατ. ευρώ και ότι η Τότεναμ το συζητάει πολύ σοβαρά. Ο άνθρωπος, δηλαδή, που πέρυσι κοστολόγησε στα 16-18 εκατ. ευρώ τον παίκτη, ένα χρόνο μετά δέχεται ότι αξίζει πλέον 55 εκατ. ευρώ.

Τι να υποθέσει κανείς; Οτι ο Παράτιτσι έκανε λάθος πέρυσι και το αναγνωρίζει φέτος; Οτι ετοιμάζεται να κάνει ένα ακριβό λάθος τώρα; Ή ότι στην Αγγλία, εκεί όπου το χρήμα ρέει άφθονο, θα ξοδεύει αλόγιστα όσα να ‘ναι; Σε μια τέτοια περίπτωση, αν ισχύει αυτό, κερδισμένο θα βγει το ιταλικό ποδόσφαιρο, αφού δεδομένα ο Παράτιτσι θα κινηθεί για την απόκτηση κι άλλων παικτών από τη Serie A.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ