Ιταλικό ποδόσφαιρο: Επιστρέφει ο κόσμος στα γήπεδα

Μετά από ένα χρόνο και ένα μήνα με άδεια γήπεδο, το ιταλικό ποδόσφαιρο ετοιμάζεται να υποδεχθεί ξανά τους οπαδούς στις εξέδρες.

Η Τρίτη ήταν μια καλή μέρα για το ιταλικό ποδόσφαιρο, αφού εξασφαλίστηκε η διεξαγωγή αγώνων του Euro στη Ρώμη. Ηταν ένα θέμα τεράστιας σημασίας, τόσο για το πρεστίζ της γειτονικής χώρας όσο και για την εθνική ομάδα της. Η απόφαση, επομένως, της κυβέρνησης να δώσει την έγκριση για πληρότητα 25% στο Ολίμπικο, έδινε δεκτή με… πανηγυρισμούς. Τα λέει όλα, άλλωστε, το «θα προωθήσουμε αμέσως τα νέα στην UEFA» του Γκαμπριέλε Γκραβίνα.

Το ακόμη πιο ωραίο, λοιπόν, είναι ότι ο κόσμος θα επιστρέψει στα γήπεδα και για τη Serie A. Οπως και για τον τελικό του κυπέλλου. Επίσημη απόφαση δεν υπάρχει ακόμη, αλλά θεωρείται δεδομένο ότι θα παρθεί. Λίγες ώρες μετά το «ναι» της κυβέρνησης για το 25% στο Ολίμπικο, άλλωστε, ήρθε και το αίτημα της Λίγκας. Αίτημα που είναι απολύτως λογικό και καθόλου επικίνδυνο.

Ο πρόεδρος της Serie A, Πάολο Νταλ Πίνο, μίλησε στη συνεδρίαση της Λίγκας και είχε ευχάριστα νέα. Καταρχάς, είπε ότι θα αιτηθεί την άμεση επιστροφή 1.000 οπαδών στις εξέδρες του κάθε γηπέδου του πρωταθλήματος. Και συνεχίζοντας, τόνισε ότι προς τις τελευταίες αγωνιστικές το κάθε γήπεδο θα πρέπει να έχε πληρότητα 25%. Σαν ένα τεστ, όπως τόνισε, ενόψει Euro.

Ολα οδηγούν στο «ναι»

Αίτημα που δεν υπάρχει λόγος να μη γίνει δεκτό. Οχι μόνο επειδή είναι θετικό για το ιταλικό ποδόσφαιρο, αλλά επειδή βασίζεται και στη λογική. Στην αρχή της σεζόν, στο κάτω-κάτω, επιτρεπόταν η παρουσία 1.000 θεατών σε κάθε αγώνα πρωταθλήματος. Αυτό ζητάει και τώρα η Λίγκα, με σταδιακή αύξηση μέχρι και το 25% για τις τελευταίες αγωνιστικές. Οταν, δηλαδή, θα μετράμε… μέρες για την έναρξη του Euro.

Ολα δείχνουν, επομένως, ότι δεν αργεί η μέρα που ο κόσμος θα επιστρέψει στα ιταλικά γήπεδα. Εστω σταδιακά. Με την ευχή η επόμενη σεζόν να διεξαχθεί υπό φυσιολογικές συνθήκες και όλο αυτό που ζούμε τον τελευταίο χρόνο να τελειώσει οριστικά.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ