Ιταλικό ποδόσφαιρο: Αποφασίζουν αν θα τιμωρήσουν Γιουβέντους, Μίλαν, Ιντερ

Το σχέδιο για την ευρωπαϊκή Super League εγκαταλείφθηκε και το ιταλικό ποδόσφαιρο πρέπει να αποφασίσει τι θα γίνει με Γιουβέντους, Μίλαν και Ιντερ.

Ολα όσα έγιναν τις τελευταίες 72 ώρες θα τα θυμόμαστε για πάρα πολλά χρόνια. Δεν συμβαίνει και κάθε μέρα, άλλωστε, το να φτάνουμε τόσο κοντά σε ιστορικό σχίσμα. Αυτό, τελικά, αποφεύχθηκε, αλλά δεν σημαίνει ότι όλα είναι καλά. Απλά, η κάθε πλευρά κάνει τώρα τα κουμάντα της και σύντομα θα έρθει η ώρα να ξεκαθαρίσουν τους λογαριασμούς τους.

Σε ό,τι αφορά το ιταλικό ποδόσφαιρο, το ερώτημα είναι ένα: Θα τιμωρηθούν οι Ιντερ, Μίλαν και Γιουβέντους; Και το ερώτημα τίθεται για έναν συγκεκριμένο λόγο: Οι τρεις ομάδες της Super League, ουσιαστικά έκαναν σαμποτάζ στις συζητήσεις για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Serie A. Το πρωτάθλημα θα μπορούσε να εξασφαλίσει περισσότερα λεφτά, αλλά οι τρεις μεγάλοι οδήγησαν τις συζητήσεις σε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Αυτός είναι και ο λόγος που ο Ουρμπάνο Κάιρο έκανε λόγο για προδοσία στη συνεδρίαση της Δευτέρας. Τώρα, δύο μέρες μετά, με την ευρωπαϊκή Super League να μην υφίσταται, επανέρχεται σταδιακά η ηρεμία. Και στο προσκήνιο έρχεται το αν θα τιμωρηθούν ή όχι οι Ιντερ, Μίλαν, Γιουβέντους.

Ο Λούκα Περκάσι, γενικός διευθυντής της Αταλάντα και γιος του προέδρου της, πιστεύει ότι δεν υπάρχει λόγος. «Εμείς ποτέ δεν ζητήσαμε να αποβληθούν αυτές οι ομάδες, δεν ίσχυε αυτό που γράφτηκε. Είναι τρία πολύ σημαντικά κλαμπ και πρέπει οπωσδήποτε να συμμετέχουν στη Serie A», ήταν τα λόγια του.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, έτσι σκέφτεται και η πλειοψηφία των υπόλοιπων ομάδων. Ναι μεν θεωρούν τραγικό αυτό που έγινε με τα τηλεοπτικά δικαιώματα, αλλά σκέφτονται ότι χωρίς αυτές τις τρεις ομάδες η Serie A θα καταρρεύσει. Ολα δείχνουν, επομένως, ότι οι τρεις του βορρά θα γλιτώσουν την τιμωρία. Τουλάχιστον επισήμως. Γιατί υπάρχουν -γενικά- και οι σιωπηλές τιμωρίες…

Διαβάστε στο italians.gr

Ιντερ, Γιουβέντους, Μίλαν: «Θα παίζουμε και στη Serie A»

Επίθεση σε Γιουβέντους, Μίλαν, Ιντερ: «Σκοτώνουν τη Serie A»

Ιταλικό ποδόσφαιρο: Η Serie A απειλεί με αποβολή τις Γιουβέντους, Μίλαν και Ιντερ!

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ