Ιντερ – Ρόμα: Σενάριο για τράμπα Ερικσεν – Τζέκο

Η μεταγραφική περίοδος πλησιάζει στο τέλος της και ιταλικό δημοσίευμα κάνει λόγο για πιθανή ανταλλαγή του Εντιν Τζέκο με τον Κρίστιαν Ερικσεν.

Ο Δανός χαφ, ως γνωστόν, αποτελεί πρόβλημα εδώ και καιρό για την Ιντερ, η οποία επιθυμούσε και επιθυμεί να βρεθεί μια ομάδα γι’ αυτόν. Ο Βόσνος φορ, από την άλλη πλευρά, εξελίσσεται τις τελευταίες μέρες σε πρόβλημα για τη Ρόμα λόγω του τσακωμού του με τον Πάουλο Φονσέκα πριν την προπόνηση της Πέμπτης.

Και οι δύο, εν τω μεταξύ, παίρνουν 7,5 εκατ. ευρώ ετησίως από τις ομάδες τους, οπότε γιατί να μην προσπαθήσει να… βοηθήσει η μία την άλλη; Σύμφωνα με όσα γράφει σήμερα η Gazzetta dello Sport, στη Ρώμη έχουν σκεφτεί το ενδεχόμενο ανταλλαγής των δύο παικτών με δανεισμούς, αλλά στο Μιλάνο είναι πιο επιφυλακτικοί και λιγότερο σίγουροι, σε ό,τι αφορά το αν τους συμφέρει κάτι τέτοιο.

Ο λόγος; Ο Ερικσεν είχε αποκτηθεί όταν ήταν σε ισχύ ο νόμος για μειωμένη φορολογία στις μεταγραφές ξένων παικτών, υπό την προϋπόθεση πως αυτοί θα παραμείνουν τουλάχιστον δύο χρόνια στην Ιταλία. Ο Τζέκο, από την άλλη, όταν είχε αποκτηθεί από τους τζαλορόσι, δεν υπήρχε αυτός ο νόμος. Αρα κοστίζει περισσότερο στην εφορία, στην ομάδα του.

Σε μια εποχή που η Ιντερ θέλει να είναι όσο πιο προσεκτική και λιτή γίνεται στα οικονομικά, σημειώνει η Gazzetta dello Sport, είναι πιο δύσκολο να προχωρήσουν για την απόκτηση ενός παίκτη που θα τους κοστίσει περισσότερο, ακόμη κι αν έχει το ίδιο συμβόλαιο με αυτόν που θα φύγει. Εκτός κι αν, συμπληρώνει η εφημερίδα στο ρεπορτάζ της, ο Αντόνιο Κόντε πιέσει τόσο τη διοίκηση ώστε να την πείσει στο τέλος.

Ο Πάουλο Φονσέκα, από την άλλη πλευρά, δεν έχει να πιέσει κανέναν. Αντιθέτως, γράφει η Corriere dello Sport σε δικό της ρεπορτάζ, είναι ο Τζέκο αυτός που θα πρέπει να… πιεστεί και να τα βρει με τον Πορτογάλο προπονητή αν θέλει να παραμείνει στη Ρόμα, αφού στις τάξεις της διοίκησης το κλίμα έχει γίνει βαρύ γι’ αυτόν (ή τουλάχιστον και γι’ αυτόν, γιατί και με τον Φονσέκα είναι εκνευρισμένοι) μετά τα γεγονότα της Πέμπτης.

Οπως και να έχει, κρατάμε το σενάριο της τράμπας και θα περιμένουμε λίγες μέρες για να δούμε αν μπορεί να γίνει και πραγματικότητα ή αν είναι απλά μια σκέψη που δεν θα προχωρήσει, για τον ένα ή τον άλλο λόγο.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ