«Η Μίλαν θα μείνει εκτός Champions League αν συνεχίσει έτσι»

Μπορεί η Μίλαν να έκανε το καθήκον της και να απέκλεισε τον Ερυθρό Αστέρα, αλλά για ακόμη μία φορά προβλημάτισε με την εμφάνισή της.

Ηταν ένα ματς, στο οποίο υπήρχε διπλός στόχος. Αφενός να εξασφαλιστεί η πρόκριση, αφετέρου να επιστρέψει η ομάδα στις καλές εμφανίσεις. Το πρώτο έγινε, το δεύτερο όχι και ο ιταλικός Τύπος χτυπάει καμπανάκια για την ομάδα του Στέφανο Πιόλι.

Η Μίλαν μπορεί να πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Europa League, αλλά δεν έπεισε ότι βελτιώνεται. Αντιθέτως, μάλλον επιβεβαίωσε ότι δεν είναι σε καλή κατάσταση. Σύμφωνα με τον προπονητή, το πρόβλημα δεν είναι αγωνιστικό αλλά πνευματικό, ψυχολογικό.

Η ήττα από την Ιντερ στο ντέρμπι είναι φανερό ότι αφαίρεσε αυτοπεποίθηση από τους ροσονέρι, αλλά το πρόβλημα προϋπήρχε. Οι Μιλανέζοι δεν ήταν καλοί στο Βελιγράδι, όπως δεν ήταν και με τη Σπέτσια. Συνολικά, στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια τους δεν έχουν βάλει ούτε ένα γκολ σε κανονική ροή παιχνιδιού. Γεγονός που αποτελεί πρόβλημα, χωρίς να είναι το μόνο.

Η Μίλαν δείχνει να μην έχει φρεσκάδα, να μην έχει νέες ιδέες αλλά και να μην μπορεί να εφαρμόσει τις «παλιές». Η ομάδα του Πιόλι γενικά είναι πιο εύθραυστη μέσα στο 2021 και οι ήττες με Σπέτσια και Ιντερ δείχνουν να την έχουν πληγώσει πολύ. Τόσο, ώστε να μοιάζει σαν να έχει χάσει τον ενθουσιασμό της.

Και τώρα Ρόμα…

Συνέπεια αυτών, είναι ο ιταλικός Τύπος σήμερα να εκφράζει προβληματισμό. Τόσο για παίκτες ατομικά, όπως οι Ρομανιόλι, Ρέμπιτς ή Τσαλχάνογλου, όσο και ομαδικά. Με το συμπέρασμα να είναι το ίδιο: Αν η ομάδα συνεχίσει έτσι, θα είναι δύσκολο ακόμη και το να τερματίσει στην 4άδα της Serie A. Υπάρχει προβληματισμός για τη συνέχεια, η οποία άμεσα είναι δύσκολη: Την Κυριακή οι ροσονέρι παίζουν με τη Ρόμα στο Olimpico.

Μια νίκη εκεί αυτομάτως θα αντιστρέψει το κλίμα. Ενδεχόμενο νέο άσχημο αποτέλεσμα, όμως, θα βάλει τη Μίλαν για πρώτη φορά φέτος σε σκηνικό «κρίσης». Και αυτή είναι μια κατάσταση που κανείς δεν ξέρει πώς μπορεί να την αντιμετωπίσει η νεανική ομάδα του Πιόλι…

Διαβάστε τα νέα της Μίλαν στο italians.gr

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ