Γιουβέντους – Ζιντάν: Ποιο είναι το μοναδικό αλλά μεγάλο εμπόδιο

Το όνομα του Ζινεντίν Ζιντάν παίζει αρκετά τις τελευταίες μέρες για τη Γιουβέντους, αλλά υπάρχει ένα μεγάλο εμπόδιο.

Οι Μπιανκονέρι είναι δεδομένο ότι θα αλλάξουν προπονητή στο τέλος της σεζόν. Και θα το κάνουν ακόμη κι αν βγουν στο Champions League, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ. Αυτά τα ρεπορτάζ που προσπαθούν να βρουν τον αντικαταστάτη του Αντρέα Πίρλο, αναφέροντας δύο ονόματα. Του Γάλλου και του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι.

Κι αν για τον Μαξ, πάνω-κάτω, ξέρουν όλοι πώς έχει η κατάσταση, ενδιαφέρον παρουσιάζει η περίπτωση του Ζιζού. Ο Ζιντάν, όπως γράφουν Ιταλοί-Γάλλοι-Ισπανοί, θέλει να δουλέψει στη Γιουβέντους. Θέλει να επιστρέψει σε αυτή ως προπονητής. Είτε άμεσα, είτε στο μέλλον. Τους Τορινέζους, βέβαια, τους καίει το τώρα, το παρόν.

Μπορεί, επομένως, ο Ζιντάν να γίνει ο νέος προπονητής της Γιουβέντους; Οι Ιταλοί υποστηρίζουν πως πιθανή απουσία από το Champions League δεν αποτελεί πρόβλημα για τον Γάλλο. Δεν είναι της λογικής, δηλαδή, ότι η ομάδα πρέπει οπωσδήποτε να είναι στην κορυφαία διοργάνωση. Οι σχέσεις του με τη διοίκηση της Γιούβε, επίσης, είναι πολύ καλή. Με τον Αντρέα Ανιέλι γνωρίζονται εδώ και πολλά χρόνια και τα πάνε πάρα πολύ καλά.

Το πρόβλημα είναι άλλο. Και συγκεκριμένα το συμβόλαιό του… Ο Ζιζού είναι στα 12 εκατ. ευρώ, ποσό που οι Μπιανκονέρι, ειδικά χωρίς Champions League, δεν μπορούν να το δώσουν. Θα πρέπει, επομένως, να ρίξει και μάλιστα πολύ τις απαιτήσεις του ο Γάλλος. Θα το κάνει; Δεν είναι και τόσο εύκολο. Οχι απίθανο, αλλά όχι και εύκολο.

Και η εθνική Γαλλίας…

Αυτό είναι το βασικό εμπόδιο που υπάρχει και είναι σημαντικό. Γιατί κατά τα άλλα, η θέληση υπάρχει. Δεν αρκεί αυτή από μόνη της όμως. Και για τον Γάλλο, αν θέλει να είναι πιο… χαλαρός, υπάρχει κι άλλη προοπτική: Ο πάγκος της εθνικής Γαλλίας, αφού φημολογείται ότι ο Ντιντιέ Ντεσάμπ μπορεί να αποχωρήσει μετά το Euro.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ