Γιουβέντους: Πόσα λεφτά παίρνουν ετησίως Ανιέλι, Νέντβεντ, Αριβαμπένε

Η Γιουβέντους ανακοίνωσε όλα τα οικονομικά δεδομένα του κλαμπ, συμπεριλαμβανομένων των απολαβών των Αντρέα Ανιέλι, Πάβελ Νέντβεντ και Μαουρίτσιο Αριβαμπένε.

Σε κάθε ανακοίνωση των Μπιανκονέρι για οποιαδήποτε μεταγραφή, αναγράφονται αναλυτικά όλες οι οικονομικές λεπτομέρειες. Ο λόγος είναι ο εξής: Το κλαμπ είναι εισηγμένο στο χρηματιστήριο. Και αφού είναι στο χρηματιστήριο, ο νόμος λέει πώς πρέπει να γνωστοποιεί όλα τα οικονομικά δεδομένα. Και έτσι γίνεται, με τους Τορινέζους να αποκαλύπτουν κυριολεκτικά τα πάντα. Ακόμη και τις ετήσιες απολαβές που έχουν οι παράγοντές τους. Γινόταν τα προηγούμενα χρόνια, έγινε και φέτος, με τη Γιουβέντους να γνωστοποιεί τις απολαβές του προέδρου Ανιέλι, του αντιπροέδρου Νέντβεντ και του γενικού διευθυντή Αριβαμπένε.

Από αυτούς τους τρεις λοιπόν, τα περισσότερα λεφτά τα παίρνει ο Αριβαμπένε: 1,22 εκατ. ευρώ ετησίως. Απολαβές που είναι κατά πολύ χαμηλότερες από αυτή του προκατόχου του, Μπέπε Μαρότα, ο οποίος για τη σεζόν 2017-18, την τελευταία του στη Γιούβε, είχε πάρει 5,5 εκατ. ευρώ. Από εκεί και πέρα, ο Ανιέλι τυπικά πρέπει να παίρνει μισθό ως πρόεδρος της επιχείρησης και οι ετήσιες απολαβές του ανέρχονται, συμβολικά, στις 520.000 ευρώ. Από αυτά, οι 450.000 ευρώ είναι σε χρήματα και οι υπόλοιπες 70.000 ευρώ υπολογίζονται ως μπόνους. Οχι λεφτά όμως αλλά ταξίδια που πληρώνει το κλαμπ κλπ.

Οσο για τον αντιπρόεδρο Νέντβεντ, επίσης συμβολικά παίρνει 514.000 ευρώ ετησίως. Τα χρήματα είναι 466.000 ευρώ και τα υπόλοιπα, όπως και ο Ανιέλι, είναι σε «υλική μορφή».  Με λίγα λόγια, αυτό που προκύπτει είναι πως έχει πέσει το κόστος και σε ό,τι αφορά το μισθολόγιο των παραγόντων, πέρα από αυτό των ποδοσφαιριστών.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ