«Γιουβέντους – Μίλαν είναι σύμμαχοι κόντρα σε UEFA – FIFA»

Το θέμα της δημουργίας ενός μεγάλου κλειστού ευρωπαϊκού πρωταθλήματος είναι ξανά στην επικαιρότητα, με τις Γιουβέντους και Μίλαν να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Η συνάντηση του Αντρέα Ανιέλι με τον Φλορεντίνο Πέρεθ, για την οποία είχατε ενημερωθεί από το italians.gr, δεν ήταν τυχαία. Αντιθέτως, ήταν δεδομένο ότι θα προκαλούσε αντιδράσεις και αυτές ήρθαν την Πέμπτη, δύο μέρες μετά την τρίωρη συζήτησή τους, μέσω της ανακοίνωσης της FIFA, την οποία υπέγραφε και η UEFA, όπως και οι άλλες διεθνείς ομοσπονδίες.

Τώρα, σήμερα, στην Αγγλία οι Τimes αναφέρονται στο συγκεκριμένο θέμα και στο πλάνο που υπάρχει, τόσο σε ό,τι αφορά τον αριθμό των ομάδων που θα συμμετέχουν, όσο και στα χρήματα που θα μοιράζονται. Και είναι πολύ περισσοτερα από αυτά που παίρνουν από την UEFA. Σε αυτό το πλάνο, λοιπόν, που παρουσιάζουν οι Times, η Ιταλία έχει τρεις θέσεις, έχει τρεις ομάδες δηλαδή και πρόκειται για τις Γιουβέντους, Μίλαν και Ιντερ. Με τις δύο πρώτες να είναι πολύ δραστήριες. Οι νερατζούρι, προφανώς, με αβέβαιο το μέλλον της διοίκησής τους, κρατάνε πιο χαμηλούς τόνους.

Οπως αναφέρει, επίσης σήμερα, η La Stampa της οικογένειας Ανιέλι, μπιανκονέρι και ροσονέρι παίρνουν κανονικά μέρος στις διαπραγματεύσεις που γίνονται και έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλες τις διεργασίες των μεγάλων ευρωπαϊκών κλαμπ, κόντρα σε UEFA και FIFA. Για τη Γιουβέντους, βασικά, το ξέραμε ήδη, αφού ο Αντρέα Ανιέλι έχει ταχθεί από την πρώτη στιγμή υπέρ της νέας λίγκας, αλλά για τη Μίλαν ότι το έχει πάρει τόσο ζεστά, το μαθαίνουμε τώρα.

Οπως και να έχει, αυτό δεν είναι ένα θέμα που θα λυθεί από τη μία μέρα στην άλλη και οι κινήσεις των δύο πλευρών θα συνεχιστούν και τους επόμενους μήνες. Το γεγονός, πάντως, ότι αποφάσισε να επέμβει η FIFA για ένα θέμα που αφορά την UEFA και μάλιστα να βγάλει και απειλητική ανακοίνωση, μάλλον σημαίνει ότι στις διεθνείς ομοσπονδίες υπάρχει πραγματικά ανησυχία για τον τρόπο που κινούνται τα μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ