Η Γιουβέντους ανακοίνωσε τον χειρότερο ισολογισμό της ιστορίας της

Ο ισολογισμός της Γιουβέντους για τη σεζόν 2020-21 έγινε γνωστός και επισήμως και είναι ο χειρότερος στην ιστορία του κλαμπ.

Στις 7 Σεπτεμβρίου, πριν 10 μέρες, το italians.gr έγραφε ότι σοκάρει ο ισολογισμός των Μπιανκονέρι για την περσινή σεζόν. Τότε, το κλαμπ δεν είχε ανακοινώσει τίποτα. Το είχε κάνει όμως η Exor, η επιχείρηση της οικογένειας Ανιέλι στην οποία υπάγονται και οι μετοχές της Γιούβε. Από τα στοιχεία, λοιπόν, που είχε δημοσιοποιήσει η Exor για διάφορες επιχειρήσεις των Ανιέλι, προέκυπτε το εξής: Ο ισολογισμός της Γιουβέντους για το 2020-21 έκλεισε με ζημία τουλάχιστον 191 εκατ. ευρώ. Και αυτό το «τουλάχιστον» είναι όλη η ουσία.

Αυτό το -191, επαναλαμβάνουμε, προέκυπτε από τα στοιχεία της Exor. Οι δημοσιογράφοι είχαν πάρει κομπιουτεράκια, έκαναν προσθαφαιρέσεις και κατέληξαν σε αυτό το ποσό. Το οποίο, όμως, δεν ήταν ακριβές και η επιβεβαίωση ήρθε τώρα. Το διοικητικό συμβούλιο των Μπιανκονέρι συνεδρίασε με θέμα τον ισολογισμό, τον οποίο και ενέκρινε. Και ο ισολογισμός για το 2020-21 λέει το εξής: -209,9 εκατ. ευρώ! Μεγαλύτερο ποσό απ’ ό,τι είχε γραφτεί πριν δέκα μέρες δηλαδή, αφού προστίθεται και η χασούρα από κάποιες μεταγραφές.

Αυτό το -209,9 εκατ. ευρώ, όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας, σημαίνει αρνητικό ρεκόρ για τη Γιουβέντους. Θα ήταν και αρνητικό ρεκόρ γενικά για ιταλική ομάδα, αλλά πριν δύο χρόνια η Ρόμα είχε καταγράψει… -240 εκατ. ευρώ. Οπως και να έχει, η ζημία που κατέγραψαν οι Τορινέζοι εξηγεί και την πολιτική λιτότητας στις μεταγραφές. Οπως, επίσης, εξηγεί γιατί οι Ανιέλι προχωρούν σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 400 εκατ. ευρώ.

Λεφτά που θα βοηθήσουν ώστε να καλυφθούν τρύπες, να μειωθεί το χρέος και να ηρεμήσει οικονομικά το κλαμπ.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ