«Για τα λεφτά που παίρνει ο Μουρίνιο είναι άχρηστος»

Η συμφωνία του Ζοσέ Μουρίνιο με τη Ρόμα έχει προκαλέσει έναν γενικό ενθουσιασμό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τον συμμερίζονται όλοι.

Από το μεσημέρι της Τρίτης είναι το Νο1 θέμα συζήτησης στην Ιταλία. Και λογικό. Ηταν, άλλωστε, μια είδηση που έσκασε σαν βόμβα, αφού κανείς δεν το περίμενε. Λογικό είναι, επομένως, να υπάρχει ένα κλίμα ενθουσιασμού. Ο Πορτογάλος, άλλωστε, είναι δεδομένο ότι επικοινωνιακά/εμπορικά θα βοηθήσει πολύ τη Serie A. Το θέμα, όμως, είναι αν θα βοηθήσει και αγωνιστικά τη Ρόμα.

Οι περισσότεροι πιστεύουν πως ναι, αλλά υπάρχουν και αντίθετες φωνές. Οπως, για παράδειγμα, αυτή του Πιέτρο Λο Μόνακο. Του Ιταλού παράγοντα, δηλαδή, που κάποτε είχε τσακωθεί με τον Μουρίνιο. Συγκεκριμένα, όταν ο Πορτογάλος ήταν στην Ιντερ και ο Λο Μόνακο στην Κατάνια, η οποία είχε νικήσει τους Νερατζούρι με 3-1 τη σεζόν 2009-10.

Τότε είχαν πει διάφορα ο ένας για τον άλλον και 11 χρόνια μετά, ο Ιταλός πιστεύει πως ο Μουρίνιο είναι σε πτωτική πορεία.

«Το να δουλεύεις στη Ρώμη δεν είναι εύκολο. Δεν είναι τυχαίο ότι το τελευταίο πρωτάθλημα κατακτήθηκε με έναν προπονητή με πολύ δυνατή προσωπικότητα. Μιλάω για τον Φάμπιο Καπέλο ασφαλώς. Η ιδιοκτησία της Ρόμα, προφανώς, θέλει να φτάσει ψηλά, να πετύχει. Αποφάσισαν, επομένως, να πάρουν τον Μουρίνιο αλλά θα δούμε αν έκαναν καλά ή αν έκαναν ένα μεγάλο λάθος», είπε αρχικά και πρόσθεσε.

«Την άποψή μου για τον Μουρίνιο την έχω πει αρκετές φορές. Για τα λεφτά που παίρνει είναι άχρηστος. Νομίζω πως τα αποτελέσματά του τα τελευταία χρόνια είναι ξεκάθαρη απόδειξη όσων λέω. Επικοινωνιακά, βέβαια, για τη Ρόμα είναι πολύ δυνατή κίνηση. Το θετικό είναι ότι ο Μουρίνιο θα απομονώσει την ομάδα από τον τοπικό Τύπο, αλλά θα χρειαστεί και καλύτερο ρόστερ».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ