ΦΩΤΟ: Βράζουν στην Ιταλία με τους διαιτητές στην Ευρώπη

Οι αποφάσεις που πήραν οι διαιτητές σε συγκεκριμένες φάσεις στους αγώνες του Champions League έχουν προκαλέσει πολλά νεύρα στην Ιταλία.

Ο απολογισμός στην κορυφαία διοργάνωση ήταν δραματικός. Τρία παιχνίδια στη φάση των «16» του Champions League, τρεις ήττες. Την αρχή έκανε η Γιουβέντους κόντρα στην Πόρτο. Ακολούθησε η Λάτσιο κόντρα στη Μπάγερν Μονάχου και μετά η Αταλάντα κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Από αυτές τις τρεις ήττες, των λατσιάλι είναι καταδικαστική. Των μπεργκαμάσκι, λογικά, επίσης. Των μπιανκονέρι μπορεί να ανατραπεί αν παρουσιαστούν καλύτεροι στο Τορίνο. Και αν δεν υπάρξει ξανά πρόβλημα με τη διαιτησία. Αυτό δεν αφορά αποκλειστικά τη Γιούβε, αλλά συνολικά τις ιταλικές ομάδες στην Ευρώπη.

Αρκεί, άλλωστε, μια ματιά στον σημερινό Τύπο για να καταλάβει κανείς το κλίμα στην Ιταλία για τους διαιτητές. Τρεις κρίσιμες φάσεις υπήρχαν σε αυτά τα παιχνίδια και πήγαν και οι τρεις κόντρα στις ιταλικές ομάδες…

Το πέναλτι στον Ρονάλντο

Η αρχή έγινε στο Οπόρτο. Η Γιουβέντους ήταν τραγική κόντρα στην Πόρτο και άξιζε την ήττα. Αυτό το παραδέχθηκαν, στο κάτω-κάτω, ο Αντρέα Πίρλο και οι παίκτες του. Γι’ αυτό και κανείς τους δεν είπε κάτι για τη διαιτησία, πλην του προπονητή μετά από ερώτηση ξένου δημοσιογράφου.

Η φάση για την οποία κράζουν τα ιταλικά ΜΜΕ είναι αυτή με το πέναλτι στον Ρονάλντο στην τελευταία φάση. Πέναλτι που ο διαιτητής δεν πήγε καν να δει στο VAR. Δεν φταίει αυτό για την ήττα της Γιούβε, αλλά ήταν λάθος.

%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%85%CE%B2%CE%B5 %CF%80%CE%B5%CE%BD%CE%B1%CE%BB%CF%84%CE%B9 1 1

Το πέναλτι στον Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς

Η συνέχεια δόθηκε στη Ρώμη. Η Λάτσιο ήταν κακή κόντρα στην ούτως ή άλλως καλύτερη Μπάγερν και δικαίως έχασε. Οπως και στην περίπτωση της Γιουβέντους, το παραδέχθηκαν και ο Σιμόνε Ιντσάγκι με τους παίκτες του. Αυτό, όμως, δεν αναιρεί το γεγονός ότι υπήρξε διαιτητικό λάθος εις βάρος της.

Με το σκορ στο 0-1, ο Μπόατενγκ ανατρέπει τον Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς αλλά το πέναλτι δεν δόθηκε. Για την ακρίβεια, ο διαιτητής -και σε αυτή την περίπτωση- δεν πήγε καν στο VAR. Μπορεί και πάλι να έχαναν οι λατσιάλι, αλλά το θέμα δεν είναι αυτό. Είναι ότι η απόφαση πήγε κόντρα στην ιταλική ομάδα.

%CE%BB%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%B9%CE%BF %CF%80%CE%B5%CE%BD%CE%B1%CE%BB%CF%84%CE%B9 1

Η κόκκινη στον Φρόιλερ

Για να φτάσουμε, χθες, στο Μπέργκαμο. Εκεί όπου η Αταλάντα έπαιξε από το 17′ με παίκτη λιγότερο κόντρα στη Ρεάλ. «Ηταν φάουλ για κίτρινη κάρτα», γράφει σήμερα και ο ισπανικός -όχι μόνο ο ιταλικός- Τύπος. Ο Φρόιλερ δεν είδε κίτρινη, όμως, αλλά κόκκινη.

Και στην προκειμένη περίπτωση, σε αντίθεση με τα άλλα δύο παιχνίδια, δεν μπορούμε να πούμε ότι οι μπεργκαμάσκι άξιζαν ήττα. Βασικά, αν έμεναν με 11 παίκτες, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα έχαναν. Ο ρέφερι, όμως, την άφησε με 10 προκαλώντας την οργή του Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι και των Ιταλών δημοσιογράφων.

%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B1 %CE%BA%CE%BF%CE%BA%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B7 1Διαβάστε στο italians.gr

Γκασπερίνι: «Αν μιλήσω θα με τιμωρήσουν για δύο μήνες»

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ