Ευρωπαϊκή Super League: Τα πρακτικά που αθωώνουν Γιουβέντους, Μίλαν, Ιντερ

Μπορεί οι Γιουβέντους, Μίλαν και Ιντερ να ήρθαν σε δύσκολη θέση για την ευρωπαϊκή Super League, αλλά δύσκολο είναι και το να τιμωρηθούν.

Οταν ανακοινώθηκε πριν λίγες εβδομάδες η ευρωπαϊκή Super League, επικράτησε πανικός. Θυμόμαστε όλοι το σοκ που έπαθαν οι ευρωπαϊκές Λίγκες, την υποστήριξή τους στην UEFA και τις απειλές για τιμωρία. Στη Serie A, μάλιστα, 11 ομάδες ζήτησαν ποινές για Ιντερ, Μίλαν, Γιουβέντους, αλλά αυτό είναι δύσκολο να συμβεί. Και όχι μόνο επειδή δεν προχώρησε το πλάνο, αλλά επειδή οι τρεις ομάδες δεν έκαναν τίποτα στα κρυφά, τελικά.

Αυτό αποκαλύπτει σήμερα το Il Sole 24 Ore και μάλιστα με επίσημα πρακτικά από συνεδρίαση της Λίγκας. Η συνεδρίαση ήταν στις 16 Φεβρουαρίου και τα πρακτικά δείχνουν το εξής: Εκείνη την ημέρα συζητήθηκε η ευρωπαϊκή Super League. Εγινε συζήτηση των 20 ομάδων για αυτό το θέμα δηλαδή, με τον πρόεδρο της Λίγκας να το συγκρίνει με το νέο Champions League. Αυτό δείχνουν τα επίσημα πρακτικά της συνεδρίασης.

Κατά πάσα πιθανότητα, συμπληρώνει το οικονομικό Μέσο, παρόμοιες συζητήσεις θα έγιναν και στις άλλες Λίγκες. Σε Αγγλία και Ισπανία, δηλαδή. Αυτό, όμως, είναι υπόθεση. Αυτό που δεν είναι υπόθεση αλλά βεβαιότητα, με βάση τα επίσημα πρακτικά, είναι ότι στη Serie A ήξεραν. Τόσο το πλάνο που υπήρχε όσο και ότι τρεις ομάδες, οι Μίλαν – Γιουβέντους – Ιντερ, το στηρίζουν. Και για να έγινε συζήτηση, προφανώς ήξεραν ότι δεν θα αργήσει και η ανακοίνωση.

Εβαλαν τα funds να μιλήσουν με ομάδες που είχαν αντίθετα συμφέροντα

«Τα πρακτικά της Λίγκας αποδεικνύουν ότι δεν έγινε κανένα πραξικόπημα, ότι δεν έγινε τίποτα στα κρυφά», σημειώνει το Il Sole 24 Ore. Προκαλούν εντύπωση, επομένως, κάποια πράγματα. Οπως, για παράδειγμα, το «προδότες» που είπε ο Ουρμπάνο Κάιρο προς τους Αντρέα Ανιέλι και Μπέπε Μαρότα. Ή, επίσης, το γεγονός ότι οι ομάδες της Serie A άφησαν τις συζητήσεις με τα funds που ενδιαφέρονταν για τα τηλεοπτικά δικαιώματα, σε Γιουβέντους και Ιντερ.

Πώς είναι δυνατόν να βάζεις τα funds που θέλουν υπογραφές για μη συμμετοχή στην ευρωπαϊκή Super League, να διαπραγματευτούν με τις ομάδες που είναι υπέρ της Super League; Να διαπραγματευτούν, δηλαδή, με ομάδες που είχαν αντίθετα συμφέροντα; Οπως και να έχει, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Γκαμπριέλε Γκραβίνα, έχει πει ότι δεν θα υπάρξουν τιμωρίες γιατί το πλάνο δεν προχώρησε.

Στη Λίγκα, από την άλλη πλευρά, 11 ομάδες θέλουν τιμωρία των τριών λόγω των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Οπως αποδεικνύεται από τα πρακτικά όμως, το λάθος ήταν των άλλων που άφησαν πάνω σε αυτές τις ομάδες το θέμα. Γιατί, τελικά, ήξεραν όλοι από τις 16 Φεβρουαρίου ότι παίζει σοβαρά θέμα Super League.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ