Ευρωπαϊκή Super League: Μίλαν και Ιντερ πληρώνουν, η Γιουβέντους όχι

Οι εξελίξεις στην κόντρα των Γιουβέντους, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα με την UEFA, οδηγούν σε κάτι «οξύμωρο».

Η απόφαση είχε προαναγγελθεί, από τον Τύπο, για αυτές τις ημέρες. Και όντως ήρθε, αλλά δεν ήταν τιμωρία για τα τρία κλαμπ. Κάθε άλλο… Η αναδίπλωση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας όταν περίμεναν όλοι το… 1-0, είχε ως συνέπεια το 0-1. Η UEFA απειλούσε σχεδόν κάθε εβδομάδα τους Μπιανκονέρι με αποκλεισμό, αλλά τελικά δεν… τολμάει να τους τιμωρήσει.

Σύμφωνα με τους New York Times, αν το έκανε, ο Αλεξάντερ Τσέφεριν θα κινδύνευε ακόμη και με σύλληψη. Ο λόγος, το γεγονός ότι η ελβετική δικαιοσύνη είχε ενημερώσει την UEFA ότι δεν μπορεί να τιμωρήσει. Και κάπως έτσι, η Γιουβέντους δεν θα πληρώσει τίποτα, ενώ οι Μίλαν και Ιντερ χάνουν το 5% των ευρωπαϊκών εσόδων τους.

«Οι Γιουβέντους, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα σκοπεύουν να συνεχίσουν τις προτάσεις τους, με αλληλεγγύη και προς όσους έδειξαν ότι φοβήθηκαν να τις ακολουθήσουν», είπε τις προάλλες ο Αντρέα Ανιέλι. Εκ του αποτελέσματος, αν οι Μίλαν και Ιντερ παρέμεναν δίπλα στις άλλες τρεις, δεν θα πλήρωναν τίποτα. Το θέμα, βέβαια, δεν έχει κλείσει. Η UEFA υποστηρίζει ότι θα επιστρέψει το συντομότερο δυνατό. Παράλληλα, εκκρεμεί το θέμα του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης, μετά την παραπομπή της υπόθεσης από το Εμπορικό Δικαστήριο της Μαδρίτης.

Μέχρι τότε, όμως, υπάρχει καιρός. Και μέσα σε αυτό το διάστημα, η πλειοψηφία των ΜΜΕ πιστεύει ότι θα αρχίσει διάλογος. Ακόμη και χωρίς τον Τσέφεριν, που λέει ο λόγος… «Ξέρω ότι ευτυχώς στην UEFA δεν σκέφτονται όλοι έτσι», είπε, επίσης τις προάλλες, ο Ανιέλι. Και ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας εκτέθηκε πολύ, εκ του αποτελέσματος, μετά τις τόσες απειλές…

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ