Ευρωπαϊκή Super League: «Η μεγαλύτερη προδοσία στην ιστορία του αθλήματος από τους Αγγλους»

Η ευρωπαϊκή Super League αποτελεί παρελθόν πριν γίνει παρόν και στην Ισπανία βράζουν για τον ρόλο που έπαιξαν οι Αγγλοι.

Οταν το βράδυ της Κυριακής ερχόταν η ανακοίνωση για τη νέα Λίγκα, κανείς δεν περίμενε ότι δύο μέρες μετά θα διαλυόταν. Το να μην ξεκινούσε τελικά, ήταν ένα σενάριο που έπαιζε. Το να τελειώσουν όλα μέσα σε δύο μέρες, όμως, δεν το περίμενε κανείς. Εγινε όμως και όλοι προσπαθούν να καταλάβουν το πώς. Και η εξήγηση που δίνουν οι Ισπανοί έχει ενδιαφέρον…

Η ευρωπαϊκή Super League τελείωσε όταν οι έξι αγγλικές ομάδες ανακοίνωσαν ότι αποχωρούν. Λίγα λεπτά πριν γίνει αυτό, τα social media πήραν φωτιά. Και ειδικά από μαδριλένικους λογαριασμούς, τους οποίους προφανώς χειρίζονται άνθρωποι κοντά στον Φλορεντίνο Πέρεθ. Από έναν τέτοιο λογαριασμό, λίγο πριν την ανακοίνωση της αποχώρησης των Αγγλων, γράφτηκε το εξής: «Αυτό που συμβαίνει είναι η μεγαλύτερη προδοσία στην ιστορία του αθλήματος».

Οι ίδιοι λογαριασμοί, αμέσως μετά, έκραζαν τις έξι αγγλικές ομάδες και την UEFA. Το ίδιο έκανε και η El Mundo Deportivo της Βαρκελώνης, γράφοντας ότι η ευρωπαϊκή ομοσπονδία έταξε ένα τρελό ποσό στους Αγγλους. Αυτοί είπαν «ναι» και κάπως έτσι το πρότζεκτ ευρωπαϊκή Super League έλαβε τέλος. Και από εδώ και πέρα αρχίζει μια νέα εποχή, η οποία θα είναι πολύ δύσκολη για κάποιους και εξαιρετική για κάποιους άλλους.

Μονοπώλιο των Premier League και UEFA

Στην Ισπανία επιμένουν ότι UEFA και Αγγλοι έπαιξαν παιχνίδι στην πλάτη Ισπανών και Ιταλών. Και προβλέπουν το εξής από εδώ και πέρα: Μονοπώλιο της Premier League και της UEFA. Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία έκανε τη δουλειά της μέσω των Αγγλων, τους ενίσχυσε με έξτρα χρήματα και θα χρεώσει τα πάντα σε Ιταλούς και Ισπανούς. Θα μπορεί, επομένως, να κάνει πολύ δύσκολη τη ζωή ισπανικών και ιταλικών ομάδων. Με διάφορους τρόπους.

Την ίδια ώρα, η Premier League θα είναι η καλή της υπόθεσης. Και θα παίζει μπάλα μόνη της σε επίπεδο πρωταθλημάτων, έχοντας απέναντί της τη Bundesliga. Κάτι σαν αυτό που βλέπουμε και στην οικονομία της καθημερινότητας μας, δηλαδή. Ο ευρωπαϊκός νότος χρεώνεται τα πάντα και περνάει δύσκολα οικονομικά, οι βόρειοι θα είναι καλά.

Οπως και να έχει, ό,τι κι αν έγινε, θα φανεί στην πορεία. Οπως και το αν όντως θα δεινοπαθήσουν Serie A και La Liga ή απλά είναι υπερβολικοί οι φόβοι των ΜΜΕ…

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ