Ευρωπαϊκή Super League: Η Γιουβέντους κέρδισε 200 εκατ. ευρώ στο χρηματιστήριο

Η πρώτη μέρα μετά την ανακοίνωση για την ευρωπαϊκή Super League κλείνει με τη Γιουβέντους να έχει καλά νέα από το χρηματιστήριο.

Η ανακοίνωση ήρθε μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής. Κατά τη διάρκεια της νύχτας επικράτησε πανικός στα social media και αυτός συνεχίστηκε στα χρηματιστήρια. Στην Ιταλία, από τις τρεις που συμμετέχουν στην ευρωπαϊκή Super League, εισηγμένη είναι η Γιουβέντους. Και τα νέα για αυτήν ήταν ευχάριστα.

Το πρωί η τιμή της μετοχής κατέγραφε άνοδο της τάξης του 8,54% και η μέρα έκλεισε με +17,85%. Αυτό σημαίνει, όπως αναφέρουν οικονομικά Μέσα, ότι η τιμή της μετοχής πήγε στο 0,911 ευρώ. Την Παρασκευή ήταν στο 0,773 ευρώ. Την Παρασκευή, επίσης, η Γιουβέντους άξιζε 1,02 δισ. ευρώ. Τώρα, μέσα σε μία μέρα, η χρηματιστηριακή αξία της είναι στο 1,21 δισ. ευρώ. Ανέβηκε, δηλαδή, κατά 200 εκατ. ευρώ.

Αυτά, βέβαια, είναι θεωρητικά όλα, δεν είναι ρευστό. Δείχνει, όμως, ότι η αγορά υποδέχθηκε καλά τα νέα. Και αν η αγορά υποδέχεται καλά τα νέα, επικοινωνιακά ή και μη, είναι θετικό για την ευρωπαϊκή Super League. Το ίδιο, άλλωστε, συνέβη και με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η αξία της οποίας ανέβηκε κατά 209 εκατ. ευρώ.

Πώς πήγαινε η μετοχή της Γιούβε

Η τελευταία φορά που η τιμή της μετοχής της Γιουβέντους ήταν τόσο ψηλά, ήταν τον περσινό Σεπτέμβριο. Αν διατηρηθεί αυτό το κλίμα, λογικά θα ξεπεράσειτο 1 ευρώ, κάτι που τελευταία φορά είχε συμβεί τον Φεβρουάριο του 2020. Πριν την αρχή της πανδημίας.

Οι μετοχές των Ρόμα και Λάτσιο

Σε ό,τι αφορά τις άλλες δύο ιταλικές ομάδες που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο, δεν υπήρξε αντίδραση. Οι Τζαλορόσι έκλεισαν με +0,17% και τιμή ανα μετοχή 0,287 ευρώ, ενώ οι Λατσιάλι με +0,18% και 1,142 ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ