Εθνική Ιταλίας: Πολλοί Τούρκοι στο Ολίμπικο την Παρασκευή

Η ώρα για την έναρξη του Euro έφτασε, με την εθνική Ιταλίας να παίζει στη Ρώμη αλλά όχι και 100% εντός έδρας.

Η Σκουάντρα Ατζούρα είναι μία από τις τυχερές της υπόθεσης. Γιατί; Επειδη θα παίξει όλα τα παιχνίδια του ομίλου της στο Euro στη Ρώμη. Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι θα υποδεχθεί Τουρκία, Ελβετία, Ουαλία και ο στόχος είναι οι τρεις νίκες. Εύκολο; Γιατί όχι; Το ματς της Παρασκευής είναι θεωρητικά το πιο δύσκολο. Τόσο επειδή είναι επικίνδυνη ομάδα η Τουρκία, όσο και επειδή είναι πρεμιέρα.

Υπάρχει ακόμη ένας παράγοντας, όμως, που δεν είναι θετικός. Το γεγονός ότι, θεωρητικά πάντα, η εθνική Ιταλίας δεν θα έχει με το μέρος της όλο το γήπεδο. Και δεν αναφερόμαστε στο γεγονός ότι δεν θα είναι γεμάτο το Ολίμπικο, αλλά και στο ότι θα υπάρχουν πολλοί αντίπαλοι. Γεγονός στο οποίο αναφέρθηκε και ο Μαντσίνι στις δηλώσεις του.

«Θα προτιμούσα, φυσικά, ένα γεμάτο Ολίμπικο. Θα ήταν εντελώς διαφορετικά. Από την άλλη, βέβαια, έχοντας συνηθίσει τα άδεια γήπεδα, αυτοί οι 16.000 θα κάνουν τη διαφορά. Αν και θα είναι πολλοί Τούρκοι στις εξέδρες. Αν το γήπεδο ήταν γεμάτο, θα ήταν πλεονέκτημα τα τρία παιχνίδια στη Ρώμη. Τώρα, με τόσους Τούρκους στις εξέδρες, θα είναι σαν να παίζουμε σε ουδέτερο. Οπως και να έχει, πάντως, θα είναι ένα πολύ ωραίο παιχνίδι», ήταν τα λόγια του.

Ενα παιχνίδι στο οποίο η εθνική Ιταλίας ξέρει τι πρέπει να κάνει, όπως είπε ο Μαντσίνι. «Είναι σημαντικό να έχουμε ενθουσιασμό, αλλά ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτό το παιχνίδι χωρίς πίεση και αν κάνουμε τα πράγματα όπως ξέρουμε, με ηρεμία, θα πάνε όλα καλά. Πρέπει να παραμείνουμε αυτοί που ήμασταν μέχρι σήμερα. Το πίστευα πριν τρία χρόνια και το πιστεύω ακόμη περισσότερο σήμερα».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ