Εθνική Ιταλίας: Οι 11 του Μαντσίνι με την Ισπανία και οι 11.000 στο Γουέμπλεϊ

Η ώρα του ημιτελικού του Euro 2020 κόντρα στην Ισπανία έφτασε για την εθνική Ιταλίας, η οποία θα έχει τελικά δυνατή συμπαράσταση.

Πριν αρχίσει η διοργάνωση, ο Ρομπέρτο Μαντσίνι είχε ερωτηθεί για το ποιο είναι το όνειρό του. «Να υπογράφω αυτόγραφα το καλοκαίρι ως πρωταθλητής Ευρώπης», ήταν η απάντησή του. Για να γίνει πραγματικότητα, απέμειναν ακόμη δύο βήματα. Και το ένα πρέπει να γίνει απόψε. Στο Λονδίνο. Στο Γουέμπλεϊ. Κόντρα στην Ισπανία του Λουίς Ενρίκε, η οποία χρειάζεται απόλυτη προσοχή, όπως είπε ο «Μάντσιο».

Αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει ότι η εθνική Ιταλίας θα αλλάξει φιλοσοφία, τρόπο παιχνιδιού. Και όπως λένε τα ρεπορτάζ, δεν θα αλλάξει ούτε πρόσωπα. Πλην ενός, αναγκαστικά. Ο Σπινατσόλα είναι εκτός και τη θέση του στο αριστερό άκρο της άμυνας θα πάρει ο Εμερσον. Από εκεί και πέρα, οι 10 του Βελγίου. Ντοναρούμα στο τέρμα, Ντι Λορέντσο δεξί μπακ και στόπερ οι Μπονούτσι – Κιελίνι.

Στο χώρο του κέντρου, η τριάδα θα αποτελείται από τους Βεράτι, Ζορζίνιο και Μπαρέλα, οι οποίοι πρέπει να κυριαρχήσουν. Κομβικής σημασίας να λειτουργήσει το κέντρο τέλεια και να κάνει η ομάδα το παιχνίδι της. Και από εκεί και πέρα, μπροστά, οι Κιέζα και Ινσίνιε θα είναι τα στηρίγματα του Ιμόμπιλε.

Οι 11.000 στις εξέδρες

Η Σκουάντρα Ατζούρα θα έχει πάντως, παρά τα προβλήματα που υπάρχουν γενικά, δυναμική συμπαράσταση απόψε. Οπως ανακοινώθηκε, 6.400 εισιτήρια διατέθηκαν σε Ιταλούς που μένουν στη Βρετανά, ενώ άλλα 125 πήρε η ιταλική ομοσπονδία. Γενικά, όμως, σε χέρια Ιταλών έχουν καταλήξει κι άλλα εισιτήρια. Ετσι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της UEFA, απόψε θα βρίσκονται στο Γουέμπλεϊ σχεδόν 11.000 οπαδοί των Ατζούρι.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ