Εθνική Ιταλίας: Ο Τζόρτζιο Κιελίνι μπήκε στο γερμανικό λεξιλόγιο

Ο Τζόρτζιο Κιελίνι πανηγύρισε την κατάκτηση του Euro 2020 με την εθνική Ιταλίας και ο τρόπος που έζησε το τουρνουά τον έβαλε στο γερμανικό λεξιλόγιο.

Μέχρι και πριν λίγους μήνες, γίνονταν συζητήσεις το αν θα βάλει τέλος στην καριέρα του. Ηταν ένα ενδεχόμενο που έπαιζε αρκετά. Ο λόγος, οι συνεχείς μυικοί τραυματισμοί πλέον. Αιτία απουσίας και από δύο αγώνες στο Euro. Κανείς δεν στέκεται σε αυτό όμως. Οχι μόνο επειδή δεν στοίχισε στη σκουάντρα ατζούρα, αλλά και επειδή ήταν εκπληκτικός συνολικά. Η παρουσία του Κιελίνι στους άλλους αγώνες ήταν κομβική για την εθνική Ιταλίας και το αναγνώρισαν όλοι.

Το είδαμε, για παράδειγμα, στο σχόλιο του Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ. «Κιελίνι και Μπονούτσι είναι οι καλύτεροι αμυντικοί του κόσμου», έγραψε ο παλαίμαχος Γερμανός. Πολύ τιμητικό σχόλιο, αλλά τον ξεπέρασαν οι συμπατριώτες του: Ο Κιελίνι έχει πλέον τη δική του λέξη στο γερμανικό λεξιλόγιο! Ακούγεται τρελό, αλλά είναι γεγονός.

Η λέξη είναι η «Chiellinigkeit» σημαίνει το εξής: «Να βλέπετε τα πράγματα λίγο πιο χαλαρά. Να είστε λίγο χαρούμενοι, λίγο σοβαροί, να κάνετε τη δουλειά σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Και να διασκεδάζετε όσο την κάνετε».

Ο λόγος για όλο αυτό, είναι το πώς έζησε ο Κιελίνι αυτή τη διοργάνωση με την εθνική Ιταλίας. Το πώς αστειευόταν με τους αντιπάλους ακόμη και πριν αρχίσει η διαδικασία των πέναλτι. Το πώς έδειχνε να απολαμβάνει κάθε στιγμή του αγώνα, από τον εθνικό ύμνο ακόμη. Το πώς ήταν πάντα δίπλα στους συμπαίκτες του όταν χρειαζόταν, όπως στο χαμένο πέναλτι του Λοκατέλι με την Ισπανία. Το πώς τα έκανε όλα αυτά και παράλληλα ήταν πάντα από τους καλύτερους σε απόδοση.

Μέχρι και πριν λίγους μήνες δεν περίμενε κανείς κάτι τέτοιο…

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ