Εθνική Ιταλίας: Κινδυνεύει να παίξει εκτός έδρας όλα τα ματς του Euro

Ορατός είναι πλέον ο κίνδυνος η εθνική Ιταλίας να μην παίξει κανένα εντός έδρας ματς στο Euro, με την ομοσπονδία να πιέζει την κυβέρνηση.

Πριν μία εβδομάδα, στις 6 Απριλίου, τα νέα ήταν ευχάριστα. Η ιταλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία ανακοίνωνε ότι θα επιτραπεί η παρουσία κόσμου στις εξέδρες, άρα δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα με τη διοργάνωση αγώνων του Euro στη Ρώμη. Τώρα, μία εβδομάδα μετά, το κλίμα δεν είναι πανηγυρικό. Αντιθέτως, υπάρχει κλίμα έντονης ανησυχίας και ο λόγος είναι η κατάσταση στη χώρα με τον κορονοϊό.

Τι εννοούμε; Η UEFA θέλει από τις χώρες που ανέλαβαν να φιλοξενήσουν αγώνες, να δεσμευτούν για πληρότητα 25% στα γήπεδα. Για κάποιες χώρες μπορεί να μην είναι πρόβλημα αυτό, αλλά για την Ιταλία φαίνεται πως είναι. Συγκεκριμένα, η ομάδα επιστημόνων που ασχολείται με την πανδημία, ζήτησε από την UEFA παράταση για να δοθεί οριστική απάντηση.

Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία, όμως, θέλει ένα «ναι» ή ένα «όχι» ως την προσεχή Δευτέρα. Ετσι, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Γκαμπριέλε Γκραβίνα, έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι. Μέσω αυτής, ζητάει από την κυβέρνηση να δώσει την οριστική συγκατάθεσή της. Τόσο για το πρεστίζ της χώρας, όσο και για να παίξει κάποια ματς εντός έδρας η εθνική Ιταλίας.

Ο φόβος της κυβέρνησης

Ο χρόνος, φυσικά, πιέζει τους Ιταλούς, η κυβέρνηση των οποίων δεν είναι σίγουρη για το τι είναι σωστό. Από μία, φυσικά, όλοι θέλουν η εθνική Ιταλίας να παίξει στη Ρώμη με τον κόσμο στο πλευρό της. Από την άλλη, η γειτονική χώρα έχει… ματώσει εδώ και ένα χρόνο από τον κορονοϊό. Λογικό είναι, επομένως, η κυβέρνηση να μη θέλει να ρισκάρει το να επιδεινωθεί η κατάσταση.

Και μέσα σε όλα αυτά, ο Ρομπέρτο Μαντσίνι με τους παίκτες του περιμένουν να δουν τι θα γίνει. Και θα το ξέρουν, οριστικά, σε λίγες μέρες, εκτός κι αν η UEFA δώσει παράταση στην Ιταλία. Κάτι που μοιάζει δύσκολο αυτή τη στιγμή, πάντως. Και την ίδια ώρα, η Τουρκία δηλώνει έτοιμη να πάρει τη θέση της Ρώμης, διοργανώνοντας αγώνες στην Κωνσταντινούπολη…

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ