Εθνική Ιταλίας: Αυτοί οι 5 θα εκτελέσουν τα πέναλτι αν χρειαστεί

Η εθνική Ιταλίας μπαίνει στη μάχη των νοκ-άουτ του Euro αντιμετωπίζοντας την Αυστρία και έχει προετοιμαστεί για κάθε ενδεχόμενο.

Το φαβορί είναι η Σκουάντρα Ατζούρα. Αυτό το αντιλαμβάνονται όλοι. Στα νοκ-άουτ παιχνίδια όμως, εκεί όπου όλα κρίνονται σε μια βραδιά, όλα μπορούν να συμβούν. Δεν χρειάζεται μόνο ικανότητα, χρειάζεται και τύχη. Ή έστω να μην είσαι άτυχος, όπως δυστυχώς έχει συμβεί αρκετές φορές στην εθνική Ιταλίας. Είτε σε Euro, είτε σε Μουντιάλ. Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι και οι παίκτες του, ασφαλώς δεν κάνουν καμία κακή σκέψη αυτή τη στιγμή. Μόνο θετικές. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι δεν προετοιμάζονται για παν ενδεχόμενο.

Ενα από αυτά, είναι το να οδηγηθεί το παιχνίδι στη διαδικασία των πέναλτι. Μια διαδικασία που είναι υπέροχη όταν δεν συμμετέχει η ομάδα σου, μαρτύριο όταν συμμετέχει. Οι Ατζούρι έχουν βρεθεί, συνολικά, δέκα φορές σε αυτή την κατάσταση: Τις επτά έχασαν, τις τρεις πανηγύρισαν. Κακό ποσοστό. Ελπίδα όλων είναι να μη χρειαστεί να το βελτιώσουν, αλλά να πάρουν την πρόκριση από το 90λεπτο. Ή έστω στην παράταση, αν φτάσουν εκεί τα πράγματα.

Αν, όμως, χρειαστούν πέναλτι, ξέρουμε ήδη τους εκτελεστές. Οπως αναφέρουν τα σημερινά ρεπορτάζ, ο Μαντσίνι κατέληξε στους εξής πέντε: Ζορζίνιο, Τσίρο Ιμόμπιλε, Φραντσέσκο Ατσέρμπι, Ντομένικο Μπεράρντι, Λεονάρντο Μπονούτσι. Και ας δούμε, τώρα, τις επιδόσεις του καθενός από την άσπρη βούλα…

Ο Ζορζίνιο έχει 5/5 με την εθνική Ιταλίας και 17/20 συνολικά στην καριέρα του.

Ο Ιμόμπιλε έχει 1/1 με την εθνική και 37/45 συνολικά.

Ο Μπεράρντι έχει 29/37 στην καριέρα του, αλλά δεν έχει εκτελέσει ποτέ πέναλτι με τη Σκουάντρα Ατζούρα.

Ο Μπονούτσι έχει 1/3 στην εθνική, με τα δύο χαμένα να είναι στη σχετική διαδικασία. Σε συλλογικό επίπεδο δεν έχει εκτελέσει πέναλτι.

Ο Ατσέρμπι δεν έχει εκτελέσει πέναλτι αλλά προφανώς τα πάει τέλεια στις προπονήσεις, αλλιώς γιατί να επιλεγεί;

Ο Ινσίνιε και ο Ντοναρούμα

Από εκεί και πέρα, όπως σημειώνουν οι Ιταλοί, υπάρχει ο Λορέντσο Ινσίνιε με 18/21 πέναλτι με τη Νάπολι και 2/2 στην εθνική. Αυτός, λογικά, θα είναι ο 6ος, αν χρειαστεί. Και φυσικά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τον Τζίτζιο Ντοναρούμα. Οχι για να εκτελέσει φυσικά, αλλά για να αποκρούσει. Ή έστω να αναγκάσει τον αντίπαλο να αστοχήσει.

Οι αριθμοί λένε ότι σε 32 πέναλτι που του έχουν εκτελέσει ως τώρα, ο Τζίτζιο έχει 8 αποκρούσεις, ενώ τρία πήγαν άουτ και δύο στο δοκάρι. Μια χαρά, δηλαδή, είναι το ποσοστό.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ