Ερχονται εισαγγελικές έρευνες και σε άλλες ομάδες για τους ισολογισμούς

Η Γιουβέντους δεν είναι η μόνη ομάδα στο ιταλικό ποδόσφαιρο που θα ερευνηθεί για «πειραγμένους» ισολογισμούς, όπως δήλωσε μέλος του οργανισμού ελέγχου των επαγγελματικών ομάδων.

Από αργά το βράδυ της Παρασκευής είναι ένα από τα βασικά θέματα στον ιταλικό Τύπο. Και θα συνεχίσει να είναι, γιατί θα έρθουν στο προσκήνιο κι άλλες ομάδες και όχι μόνο η Γιούβε. Το φαινόμενο της plusvalenza άλλωστε, το οποίο έχει εξηγήσει το italians.gr, είναι κοινή πρακτική στο ιταλικό ποδόσφαιρο. Συμβαίνει επί δεκαετίες και ο λόγος που συμβαίνει είναι ο εξής: Δεν είναι παράνομο. Τόσο απλό όσο ακούγεται. Το 2008 άλλωστε, όταν είχε γίνει ίδια έρευνα σε Μίλαν και Ιντερ, αυτό ήταν το τελικό πόρισμα: Η plusvalenza δεν είναι απάτη, δεν είναι κάτι παράνομο, άρα δεν υπάρχουν τιμωρίες.

Οπως σημειώνει ο ιταλικός Τύπος, από τότε δεν άλλαξε τίποτα στη νομοθεσία. Και αφού δεν άλλαξε τίποτα στη νομοθεσία, οι ομάδες έβρισκαν αυτόν τον τρόπο για να διορθώνουν τα πράγματα. Να περιορίζουν τη ζημία. Τώρα, όμως, στο ιταλικό ποδόσφαιρο κατάλαβαν ότι κάτι θα πρέπει να αλλάξει. Κατάλαβαν ότι η λογική της plusvalenza δεν μπορεί να συνεχιστεί και γι’ αυτό πιέζουν καταστάσεις. Ετσι, μετά την εισαγγελική έρευνα που γίνεται στη Γιουβέντους, θα ακολουθήσουν κι άλλες. Και αυτό το είπε στο πρακτορείο ειδήσεων ANSA ένα μέλος του Covisoc. Του οργανισμού ελέγχου των επαγγελματικών ομάδων.

«Το φαινόμενο της plusvalenza μπορεί να βάλει σε σοβαρή κρίση τις ομάδες που το υιοθετούν και να επηρεάσει το ποδοσφαιρικό σύστημα στην Ιταλία. Δημιουργούνται κέρδη στους ισολογισμούς αλλά χωρίς να υπάρχει ρευστό. Το θέμα δεν αφορά μόνο τη Γιουβέντους, για την οποία το Covisoc είχε ενημερώσει την εισαγγελία της ομοσπονδίας από το φθινόπωρο του 2020 και πριν λίγες εβδομάδες άνοιξε ο σχετικός φάκελος», ήταν τα λόγια του.

Η μεταγραφή Οσιμέν με τους 3 από την Primavera της Νάπολι

Λόγια στα οποία δίνει συνέχεια σήμερα ο ιταλικός Τύπος, προαναγγέλοντας έρευνες και σε άλλες ομάδες. Σύμφωνα με δημοσιεύματα ρωμαϊκών Μέσων, συγκεκριμένα, η επόμενη ομάδα που θα έρθει στο προσκήνιο θα είναι η Νάπολι για τη μεταγραφή του Βίκτορ Οσιμέν. Οι Παρτενοπέι τον είχαν αποκτήσει από τη Λιλ για 50 εκατ. ευρώ συν τον Ορέστη Καρνέζη και τους Μάντσι, Λιγκουόρι, Παλμιέρι. Οι τρεις τελευταίοι ήταν από την Primavera της Νάπολι και είχαν κοστολογηθεί στα 5 εκατ. ευρώ ο καθένας. Κανείς από τους τρεις, όμως, δεν έπαιξε ποτέ στη Λιλ. Αντιθέτως, δόθηκαν και οι τρεις δανεικοί σε ομάδες της 3ης και της 4ης κατηγορίας.

Οπως και στην περίπτωση Πιάνιτς – Αρτούρ, καταλαβαίνει ο καθένας ότι ήταν υπερβολικά τα 5 εκατ. ευρώ για τον καθένα από τους τρεις. Εδώ, όμως, επιστρέφουμε… στο 2008: Εφόσον δύο ομάδες συμφωνούν στα ποσά ενός μεταξύ τους deal, ποιος μπορεί να πει ότι κάνουν κάτι παράνομο; Δεν υπάρχει κανένα επιστημονικό κριτήριο για το πόσο κοστολογείται ένας ποδοσφαιριστής.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ