Επίσημο: Πειθαρχική δίωξη της UEFA εναντίον της Γιουβέντους

Η UEFA έκανε και επίσημα την κίνησή της, ασκώντας πειθαρχική δίωξη εναντίον της Γιουβέντους, όπως και των Ρεάλ και Μπαρτσελόνα, λόγω της ευρωπαϊκής Super League.

Είχε προαναγγελθεί από την προηγούμενη εβδομάδα, όταν ανακοινώθηκαν οι ποινές για τις υπόλοιπες 9 ομάδες: Οι Γιουβέντους, Ρεάλ, Μπαρτσελόνα αποτελούν ξεχωριστή περίπτωση για την UEFA. Είναι οι τρεις που δεν έχουν υπογράψει αυτά που ήθελε η ευρωπαϊκή ομοσπονδία, οπότε θα τιμωρηθούν. Το θέμα είναι τι τιμωρία θα είναι αυτή. Αποκλεισμός από την Ευρώπη για ένα ή δύο χρόνια, όπως θέλει ο Αλεξάντερ Τσέφεριν; Ή βαρύ πρόστιμο;

Τα ρεπορτάζ του διεθνή Τύπου έλεγαν και λένε ότι ο Τσέφεριν θα πιέσει για αποκλεισμό. Ελεγαν και λένε και κάτι άλλο όμως. Οτι είναι αμφίβολο, δηλαδή, αν μπορεί να σταθεί νομικά τέτοια τιμωρία. Μπορεί όντως να ανακοινωθεί τέτοια ποινή το προσεχές διάστημα, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα ισχύσει. Τα τρία κλαμπ, άλλωστε, θα κάνουν αμέσως έφεση. Σίγουρα στο CAS, όπως είχε γίνει και με τη Μάντσεστερ Σίτι πριν δύο χρόνια. Το θέμα, όμως, είναι άλλο: Γιουβέντους, Ρεάλ και Μπαρτσελόνα μπορούν να προσφύγουν στα πολιτικά δικαστήρια, στα δικαστήρια της Ευρωπαϊκής Ενωσης, για την απόφαση της UEFA.

Το italians.gr, πριν δύο μέρες, παρέθεσε αυτούσιο ένα κείμενο της Gazzetta dello Sport. Κείμενο που εξηγεί γιατί η ευρωπαϊκή ομοσπονδία δεν είναι σίγουρο ότι βρίσκεται σε θέση ισχύος. Κείμενο που εξηγεί πως η Ευρωπαϊκή Ενωση και ο νόμος της ελεύθερης αγοράς, το δικαίωμα του ανταγωνισμού, μπορούν να φέρουν τα πάνω-κάτω.

Περισσότερα σε λίγο…

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ