Χαμός στη Σικελία: Κουκουλοφόροι έσπασαν το πούλμαν της Παλέρμο

Επίθεση από αγνώστους δέχθηκε το πούλμαν της Παλέρμο έξω από τη Μεσίνα, με τη Σικελία να… ζει έτσι κλίμα ντέρμπι.

Μπορεί οι Ροζανέρο να μην είναι πλέον στη Serie A αλλά αυτό δεν αλλάζει κάτι. Κάθε άλλο… Και αν κάποιος ήθελε μία απόδειξη, αυτή ήρθε με όσα έγιναν έξω από την πόλη της Μεσίνα. Εκεί από όπου περνούσε το πούλμαν της Παλέρμο, δηλαδή, με κατεύθυνση το Μπρίντιζι. Ας δούμε, όμως, αναλυτικά τι έγινε…

Η Παλέρμο αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Μπάρι για τον 3ο όμιλο της Serie C. Το πούλμαν της ομάδας, λοιπόν, ξεκίνησε με προορισμό το Μπρίντιζι και από εκεί το Μπάρι. Και ξεκίνησε άδειο, μόνο με εμφανίσεις, ιατρικό εξοπλισμό κλπ. Ο λόγος; Απλός. Η ομάδα ταξίδεψε αεροπορικώς για Μπρίντιζι και από εκεί θα πήγαινε με το πούλμαν του κλαμπ στο Μπάρι.

Αγνωστο αν στη Μεσίνα το ήξεραν ή όχι αυτό, αλλά γνωστό το αποτέλεσμα… Την ώρα που το πούλμαν της Παλέρμο περνούσε έξω από αυτή την πόλη, άγνωστοι φορώντας κουκούλες έκαναν επίθεση. Οπως κατήγγειλε ο οδηγός του πούλμαν, χτυπούσαν με κάθε τρόπο τα παράθυρα και τελικά έσπασαν κάποια, αλλά ως εκεί. Πλην του οδηγού, άλλωστε, δεν υπήρχε άλλος στο πούλμαν.

Το οποίο πούλμαν, πάντως, διέκοψε το ταξίδι του και χρειάστηκε να αντικατασταθεί. Μικρό το κακό, πάντως. Το σημαντικό είναι ότι δεν υπήρξε τραυματισμός του οδηγού, όπως επίσης ότι δεν ταξίδευε με αυτό η ομάδα. Γιατί αν ήταν εκεί σύσσωμη η Παλέρμο, μπορεί να υπήρχαν και τραυματισμοί. Κάτι τέτοιο, όμως, αποφεύχθηκε τώρα, με την Ιταλία να ζει μετά από καιρό σκηνικό έντασης στους δρόμους που να αφορά το ποδόσφαιρο.

Καταγράφεται ως θετικό, πάντως, το γεγονός ότι Παλέρμο και Μεσίνα δεν είναι αντίπαλοι στο ίδιο πρωτάθλημα φέτος. Γιατί ακόμη και με άδεια γήπεδα, τα επεισόδια δεν θα αποφεύγονταν. Σίγουρο είναι αυτό.

Διαβάστε νέα και αφιερώματα για τους Ιταλούς ultras στο italians.gr

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ