Αυτούς τους παίκτες χάνει η εθνική Ιταλίας λόγω της Super League

Τα πάνω-κάτω έρχονται στο ποδόσφαιρο μετά τις τελευταίες εξελίξεις και αυτό επηρεάζει και την εθνική Ιταλίας.

Οταν έγινε σαφές, την Κυριακή, ότι έρχεται ανακοίνωση για την ίδρυση της Super League, η UEFA αντέδρασε. Και αντέδρασε με μια ανακοίνωση, στην οποία εκτόξευε διάφορες απειλές. Οχι μόνο αποκλεισμός των ομάδων από τις διοργανώσεις της ή τα εθνικά πρωταθλήματα, αλλά και των παικτών. Και αποκλεισμός των παικτών από τις διοργανώσεις της UEFA, σημαίνει αποκλεισμός και από το Euro, όπως και από αγώνες προκριματικών.

Αν η απειλή γίνει πράξη, τότε τα δεδομένα αλλάζουν. Στην εθνική Ιταλίας, για παράδειγμα, θα πρέπει να… διαγραφούν εννιά παίκτες. Βασικά, αυτοί μπορεί να είναι και περισσότεροι. Με βάση τις τελευταίες κλήσεις του Ρομπέρτο Μαντσίνι όμως, είναι εννιά αυτοί που δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Ας δούμε ποιοι είναι αυτοί…

Στους αγώνες των προκριματικών του Μουντιάλ 2022, η Σκουάντρα Ατζούρα είχε τους εξής εννιά από ομάδες που ιδρύουν τη Super League: Ντοναρούμα από τη Μίλαν, Μπαστόνι – Μπαρέλα – Σένσι από Ιντερ, Μπονούτσι – Κιελίνι – Κιέζα – Μπερναρντέσκι από Γιουβέντους, Εμερσον από Τσέλσι.

Ο Μαντσίνι, επαναλαμβάνουμε, θα μπορούσε να καλέσει κι άλλους. Οπως και είχε κάνει σε προηγούμενα παιχνίδια. Τον Ζορζίνιο της Τσέλσι ή τον Ρομανιόλι της Μίλαν, για παράδειγμα. Απλά, εστιάζοντας στις πιο πρόσφατες επιλογές του, αναφέρουμε αυτά τα ονόματα. Ονόματα που δεν θα βλέπουμε πλέον στους Ατζούρι αν η UEFA κάνει πράξη όσα είπε σε ανακοίνωσή της. Αγνωστο, βέβαια, τι θα γίνει με αγώνες υπό τη αιγίδα της FIFA, όπως το Μουντιάλ, αφού η παγκόσμια ομοσπονδία έκανε πρόταση για ήρεμο, δημιουργικό διάλογο με τις 12 ομάδες ίδρυσαν τη Super League.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ