Αταλάντα: Εισαγγελέας παραπέμπει τον Γκασπερίνι για θέμα που αφορά ντόπινγκ

Πρόβλημα με τον Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι προέκυψε στην Αταλάντα, αφού ο εισαγγελέας τον παραπέμπει για ένα θέμα που αφορά έλεγχο ντόπινγκ.

Το κλίμα στους μπεργκαμάσκι είναι ιδανικό μετά την εκτός έδρας νίκη επί της Φιορεντίνα. Η ομάδα έδειξε χαρακτήρα σε ένα ματς που πήγε να στραβώσει, είναι στην 4η θέση, έχει οκτώ νίκες στις τελευταίες εννιά αγωνιστικές. Ολα καλά επομένως. Μέχρι που προέκυψε, τώρα, πρόβλημα από το πουθενά. Και πρόβλημα, μάλιστα, που δεν αφορά κάτι αγωνιστικό. Κάποιον τραυματισμό, δηλαδή.

Το πρόβλημα έχει να κάνει με τον προπονητή, ο οποίος απειλείται με τιμωρία. Και απειλείται με τιμωρία μετά την παραπομπή του εισαγγελέα αντι-ντόπινγκ, Πιερφιλίπο Λαβιάνι. Ο συγκεκριμένος, λοιπόν, παραπέμπει τον Γκασπερίνι και ζητάει τιμωρία 20 ημερών. Ο λόγος; Κατηγορείται ότι εμπόδισε τη διεξαγωγή ενός αιφνιδιαστικού ελέγχου ντόπινγκ σε παίκτη της Αταλάντα.

Συγκεκριμένα, ο τεχνικός των μπεργκαμάσκι κατηγορείται ότι επιτέθηκε λεκτικά στον υπεύθυνο της ομοσπονδίας που επέβλεπε τη διαδικασία. Και μαζί με τη λεκτική επίθεση, διέκοψε τον έλεγχο ντόπινγκ του παίκτη της Αταλάντα, λέγοντάς του να επιστρέψει στην προπόνηση. Οπως και έγινε.

Πότε απολογείται και από ποια ματς μπορεί να λείψει

Μετά την παραπομπή του εισαγγελέα, ο Γκασπερίνι θα απολογηθεί στις 10 Μαΐου, όταν και θα αποφασιστεί η μοίρα του. Και σε περίπτωση που τιμωρηθεί με αποκλεισμό 20 ημερών, τα δεδομένα θα έχουν ως εξής: Πρώτον, θα απουσιάσει από τα τελευταία τρία ματς της Serie A αλλά και τον τελικό του κυπέλλου. Δεύτερον, δεν θα μπορεί να έχει καμία επαφή με την ομάδα σε αυτές τις 20 μέρες. Δεν θα μπορεί, δηλαδή, να είναι στις προπονήσεις. Δεν θα πρέπει να έχει καμία επαφή με κανέναν από την ομάδα για ένα 20ήμερο.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, η υπόθεση έχει ενδιαφέρον, αφού δεν είναι κάτι που βλέπουμε συχνά. Βασικά δεν το βλέπουμε ποτέ, αλλά να που μπορεί να συμβεί και κάτι τέτοιο τελικά.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ