Αποκλεισμό των Γιουβέντους – Ρεάλ ζητάνε μέλη της UEFA από τον Τσέφεριν

Τον αποκλεισμό των Γιουβέντους και Ρεάλ Μαδρίτης από το Champions League ζητάνε μέλη της UEFA από τον Αλεξάντερ Τσέφεριν.

Η ευρωπαϊκή Super League δεν προχώρησε αλλά το θέμα δεν κλείνει εδώ. Και δεν αναφερόμαστε στο ενδεχόμενο νέας κίνησης τα επόμενα χρόνια, αλλά στις τιμωρίες που μπορεί να υπάρξουν. Ο Τσέφεριν, άλλωστε, είναι σαφής: Θα υπάρξουν συνέπειες για τις 12 ομάδες που απείλησαν να διαλύσουν την UEFA. Το θέμα είναι ποιες θα είναι αυτές οι συνέπειες.

Αυτό που πιστεύει ο ευρωπαϊκός Τύπος είναι ότι θα επιβληθούν πρόστιμα, αλλά κάποιοι θέλουν μεγαλύτερη αυστηρότητα. Σημερινά ρεπορτάζ στον διεθνή Τύπο, μάλιστα, κάνουν πιο συγκεκριμένα τα πράγματα. Πώς; Με το να τονίζουν ότι μέλη της UEFA ζητάνε από τον Τσέφεριν τον μονοετή αποκλεισμό των Γιουβέντους και Ρεάλ Μαδρίτης από το Champions League.

Ο λόγος, προφανής. Πρωτεργάτες για την ευρωπαϊκή Super League θεωρούνται οι Φλορεντίνο Πέρεθ και Αντρέα Ανιέλι. Ετσι, οι ομάδες τους, Γιουβέντους και Ρεάλ, πρέπει να τιμωρηθούν πιο αυστηρά σύμφωνα με κάποιους στη Νιόν. Μπορεί να γίνει αυτό; Λογικά όχι. Ο πρόεδρος της ιταλικής ομοσπονδίας άλλωστε, Γκαμπριέλε Γκραβίνα, απέκλεισε το ενδεχόμενο τιμωριών στη Serie A, λέγοντας το εξής: «Να τιμωρήσουμε τις Ιντερ, Μίλαν, Γιουβέντους; Οχι. Δεν μπορεί να τιμωρηθεί μια ιδέα. Από τη στιγμή που δεν έγινε η Super League πώς να τις τιμωρήσουμε;».

Νομικά, επομένως, δεν στέκει αποκλεισμός της Γιουβέντους, της Ρεάλ ή οποιασδήποτε άλλης ομάδας. Κάτι τέτοιο θα ανάγκαζε τα δύο κλαμπ να προσφύγουν στα δικαστήρια και μετά θα ακολουθούσε ένας χαμός ενόψει της νέας σεζόν. Θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο ως απίθανο, επομένως, να υπάρξει όντως μονοετής αποκλεισμός από το Champions League. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν κάποιες συνέπειες, όπως λέει ο Τσέφεριν.

Συνέπειες που θα αφορούν και τις 12 ομάδες. Από εκεί και πέρα, κάποιες μπορεί να τιμωρηθούν πιο αυστηρά όντως. Αλλά, όπως έχουμε ξαναγράψει, θα είναι… σιωπηλές τιμωρίες.

Διαβάστε στο italians.gr

Ευρωπαϊκή Super League: «Η μεγαλύτερη προδοσία στην ιστορία του αθλήματος από τους Αγγλους»

Ευρωπαϊκή Super League: Αποχώρησαν και οι Γιουβέντους και Μίλαν

Ευρωπαϊκή Super League: Η Ιντερ ανακοίνωσε την αποχώρησή της

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ